Gymnasiesärskolan har fått nya fina lokaler

Äntligen!
Efter att under 15 år haft lokaler i Hjortakroken så har nu gymnasiesärskolan fått nya lokaler. De nya lokalerna ligger i samma byggnad som räddningstjänsten (brandstationen i Sölvesborg) och adressen är TLC 19. 

Det är ett gäng uppspelta och mycket glada elever som jag träffar när jag kommer upp på invigningen. Malin Sjögren hälsar mig varmt välkommen och visar var jag kan hänga min jacka.
- Nu kan jag visa dig runt säger hon när jag fått av mig ytterkläderna. Hon visar mig ett massagerum och berättar att hon vill bli massör när hon slutar skolan. 
 
Malin Sjögren visar massagerummet.

Skolan har i ljusa fräscha lokaler. Det finns flera olika rum som är anpassade bra för studier. Idag är det 11 elever som går på gymnsiesärskolan. Alla har sin arbetsplats eller arbetsrum när de är i skolan.


Avgustin Sedic visar stolt upp sin arbetsplats.

Klippa band
När det är invigning så är det brukligt att man klipper ett band. Det är Marina Ivicic som får äran att göra detta. Hon är den elev som kommer att ta studenten först.


Marina Ivicic klipper bandet och rektor Martin Åsman assisterar.

Flera fördelar med nya lokaler 
Att få nya fina lokaler som är anpassade för studier är inte den enda fördelen. Tidigare fick eleverna tillsammans med sin personal åka taxi till TLC när de skulle äta lunch. Det behöver de inte längre för nu ligger det i byggnaden bredvid. Man har även en del verksamhet i Ynde och även dit är det närmare nu.  

Jag passar även på att byta några ord med Martin Åsman som är rektor för gymnasiesärskolan. Han säger att personalen har gjort ett fantastiskt jobb men flytten. Det är mycket som man måste tänka på och som måste fungera och det har de klarat av på ett mycket bra sätt. Vi önskar hela gänget på TLC 19 stort lycka till i sina nya lokaler och med sin verksamhet framöver.  

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2012-05-21 Ansvarig: Anna Lindh
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »