Vinnare Ask & Embla!

15 nomineringar kom in till det nyinstiftade ungdomspriset Ask & Embla (8 tjejer och 7 killar), alla unika o goda förebilder för Sölvesborg kommun och andra ungdomar. Juryn bestod av representanter från elevrådet på Furulundskolan, föreningslivet (Mjällby AIF), Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Fritids- och kulturnämnden. Valet var inte lätt bland alla dessa beundransvärda ungdomar, men till slut enade sig juryn. 

 

Cecilia Andersson

Nominerad av kompisen Louise för att hon är en bra förebild och ett ansikte utåt för vårat Sölvesborg. Cecilia gör mycket bra saker och kämpar alltid stenhårt – ser livet från den ljusa sidan, även om vissa saker är jobbiga för henne, står hon alltid stark kvar när det är över.

Cecilia brinner för musik; är medlem i Sölvesborg musikkår, Kristianstad symfoniker, sitt projektarbete bestod i att ansvara för en kör på Bokelundskolan, arrangerar barnkör konserter och hon representerar Sölvesborg musikkår i Sveriges orkesterförbud. I framtiden vill Cecilia arbeta med att hjälpa andra människor genom musiken.

Tidigare varit medlem i LEO Sölvesborg samt ledare i handbollsföreningen H-78.

Framtiden vill Cecilia utbilda sig i Hamburg för att uppnå sitt mål att genom musiken hjälpa andra människor.

Juryn ser Cecilia som en mycket god och unik förebild för andra ungdomar i Sölvesborg bl.a. genom sitt stora engagemang inom musiken och viljan att hjälpa/stötta andra människor. Cecilia brinner för det hon gör och har en stark framtidstro att fortsätta med detta. Priset skapar utrymme för Cecilia att fortsätta förverkliga sina drömmar.

Daniel Olausson

Nominerad av mamma Beata Olausson för sitt engagemang som ordförande i Mjällby AIF supporterklubb. Genom sitt engagemang har Daniel visat för andra ungdomar att det finns mycket att vara stolt över genom att leva och bo i Sölvesborg. Han inspirerar många ungdomar att representera både Mjällby AIF och den underbara miljö som finns i Sölvesborgs kommun.

Daniel är en 21 årig kille bosatt i Sölvesborgs kommun som har och har haft ett stort engagemang även inom ishockey, dels i Sölvesborg men även Kristianstad. En kille som ställer upp med fullt engagemang i föreningslivet. Daniel är en mogen och rolig kille som alltid står för det han gör – han är en ”reko” kille – som alltid gör mer för andra istället för att sätta sig själv i centrum.

Juryn ser Daniel som en bra förebild och inspiration dels för andra ungdomar men även för Sölvesborgs kommun i stort. Genom sitt engagemang i supporterklubben sätter han Sölvesborg på kartan, både här i kommunen men även i övriga Sverige. En levande och aktiv supporterklubben är viktigt för alla kommunens invånare. Daniel har genom sitt engagemang visat hur man kan vara en god förbild för en hela Sölvesborg och genom detta fått andra människor engagerade.
Priset till Daniel ska förhoppningsvis uppmuntra honom att sprida sitt engagemang vidare och stötta honom i sitt fortsatta arbete att sätta Sölvesborg på kartan.

 Mats Svensson, Daniel Olausson och Rickard Karlsson
Mats Svensson, ordförande i fritid och kulturnämnden, vinnare Daniel Olausson samt Rickard Karlsson, VD Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

 

ASK & EMBLA PRISET

Ask & Embla priset delas ut en gång per år till en kille och en tjej mellan 13 och 25 år som genom sitt engagemang påverkat sin och andras ungdomars vardag på ett positivt sätt. De som vinner får förutom äran 10 000 kronor vardera. Och i år gratulerar vi Cecilia och Daniel!

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2012-05-15 Ansvarig: Karina Nielsen
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »