Medborgarkontoret 20 år

För 20 år sedan fick Sölvesborg sitt Medborgarkontor! Det var Sveriges andra medborgarkontor. I dag är det självklart för de allra flesta att en kommun ska sträva efter att ge så bra service som möjligt till sina kunder. Och Sölvesborgs medborgarkontor fortsätter att utvecklas och serva på ett alldeles ypperligt sätt.

 
Den 16 december 1991 beslutade kommunfullmäktige att Medborgarkontoret skulle inrättas och innan året var slut var personal anställd. Efter att ha ställt i ordning lokaler, utvecklat datastöd och utbildat personalen öppnade Medborgarkontoret i maj 1992, som ett av de allra första i Sverige.

Men vad är ett medborgarkontor egentligen? Den grundläggande idén är att samla arbetsuppgifter från olika kommunala och statliga förvaltningar och att du som kund omedelbart ska få hjälp eller bli hänvisad till rätt specialist.

Inget medborgarkontor är det andra likt, men den gemensamma nämnaren är att man ska möta kundernas behov genom god tillgänglighet, hög servicenivå och kompetens, oavsett vad ärendet gäller. I Sölvesborg är vi ett så kallat kommunalt medborgarkontor, det vill säga att vi i huvudsak ger service och vägledning som rör de kommunala förvaltningarna.


Bild från jublileumsfirandet

När Medborgarkontoret öppnade 1992 arbetade vi bl.a. med lokalbokning, turistinformation, bostadsbidrag, tomtkö, bostadsförmedling, förköpsrådgivning och parkeringstillstånd. Genom åren har arbetet förändrats, arbetsuppgifter har försvunnit och andra har kommit till. Vi har blivit alltmer beroende av datorer och vårt arbete har specialiserats. Till exempel ansvarar vi nu helt för växel och telefonisupport istället för att enbart svara i växeln och vi arbetar med konsumentvägledning istället för att enbart ge förköpsrådgivning.

Idag består vårt medborgarkontor förutom turistbyrå även av växel och kommunarkiv. Viktigast för oss är fortfarande att vi ska möta våra kunders behov genom god tillgänglighet, hög servicenivå och kompetens! Som vi brukar säga - ingen fråga är för stor eller för liten!


Nyinvigda Bojes hörna - kom och titta på medborgarkontoret!

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2012-05-29 Ansvarig: Kristin Forsberg Kemppainen
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »