Mentorskap i Sölvesborg

Växa tillsammans är ett ömsesidigt mentorskap mellan inbodda sölvesborgare och nyanlända sölvesborgare. Det ska ge nyanlända sölvesborgare ökade möjligheter till etablering och delaktighet i samhället medan den inbodda sölvesborgaren ska få nya perspektiv och kunskaper om andra kulturer. Växa tillsammans går från ord till handling och skapar första mötet mellan inbodda och nyanlända sölvesborgare.
 
Mentorprojektet innebär att du och den nyanlände bekantar er med varandra och träffas på fritiden när det passar er. Ni bestämmer själva hur mycket tid ni orkar, kan eller vill avsätta tillsammans. Mentorskapet sträcker sig över 6 månader, men självklart kan ni fortsätta att träffas och umgås efter det. Vad ni gör baseras på era gemensamma intressen. Under projektets gång kommer vi anordna kostnadsfria gemensamma träffar, såsom föreläsningar och aktiviteter, efter önskemål och behov. Vi finns som handledare med under hela mentorskapet när ni har behov av stöd. 
 
Vem kan bli mentor? 
Familjer, med eller utan barn, ensamboende, vuxna eller ett kompisgäng som vill ta med en nyanländ person eller familj i sin vardag kan bli mentorer. Mentorskapet är ett ideellt engagemang från båda parter som bygger på frivillighet.
 
Hur blir du mentor?
När du eller din familj vill bli mentor fyller du i formuläret nedan och sen tar vi kontakt och matchar vi dig med en nyanländ. Vi som jobbar i projektet Växa tillsammans hjälper till med att ordna den första träffen. På träffen får du och den nyanlände tillfälle att utbyta kontaktuppgifter, eventuellt komma överrens om nästa träff och planera fritt vad ni vill göra tillsammans.
 

Intresseanmälan för att bli mentor i Växa tillsammans

Jag/vi är intresserade av att bli mentor för:
Namn:
Adress:
Postadress:
Telefonnummer:
E-post:
Ålder vuxen:
Ålder barn:
Kön:
Fritidsintressen:
Yrke:
Språkkunskaper:
Övrigt:
Vad är det för veckodag idag? (SPAM-kontrollfråga)*

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Projektledare Lukas Wägbo 
0456-81 62 11
lukas.wagbo@solvesborg.se

 
Besöksadress
Skofabriken
Nygatan 27
294 34 Sölvesborg
Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-02-17 Ansvarig: Sara Sandquist
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »