Lärcentrum - hur fungerar det?

Lärcentrum Sölvesborg är en del av det flexibla lärandet. Konstnärlig utsmyckning, naturskön utsikt, ljus och rymd ger ett lusthus för lärande integrerat i biblioteket. Lärcentrum är ritat av stadsarkitekt Jan Lagerås och invigdes 2003.

 

Här finns senaste teknik med ett basutbud av programvaror, fiberuppkoppling och en telebildsanläggning. Det finns möjlighet till utskrift, scanning samt att använda digitalkamera. Det finns inte någon mailfunktion, du behöver ha en egen digital brevlåda.

 

Hur fungerar det?

lärcentrums nedre plan


Högskolor, Komvux, folkhögskolor och studieförbund erbjuder idag ett mycket stort utbud av distanskurser via Internet. Du anmäler dig till den skola som ger utbildningen du vill gå. När du har blivit antagen kan du välja att studera kursen på lärcentrum och ta del av bibliotekets service. Vi hjälper dig även med att till exempel hantera lärplattformar och praktiska problem. Du är också välkommen om du studerar vid annan utbildning, till exempel en traditionell kurs vid högskola eller komvux. Du ska vara över 18 år och ha ett skuldfritt lånekort.

Naturligtvis är du välkommen att använda Lärcentrum även om du läser en traditionell utbildning.

Kursutbud från Lärcentrum

Lärcentrum erbjuder dessutom företag och deras anställda tillgång till Klickdatas kursutbud. Du blir tilldelad en dator på Lärcentrum med uppkoppling till Klickadatas interaktiva kurser via Internet. Det finns ca 200 kurser i programvara, webbdesign, bokföring, företagsekonomi etc.

Klickdatas kurser » 

Ansökningsblankett för inskrivning på Lärcentrum (pdf) »

Avgifter

Vi tar inga avgifter för användning av utrustningen, men kopior och utskrifter kostar. Du skriver under ett avtal och efter ca en dag hämtar du en egen nyckel till innerdörr mot depositionsavgift 50:-. Då har du också ett lagringsutrymme på vår server för studiearbeten och tillgång till lokalen 07:00-23:00. Eventuella kursavgifter till utbildarna betalar du själv.

 

Gå direkt till:

Kontaktinfo

KULTUR & BIBLIOTEK

Bibliotek & Lärcentrum
larcentrum@solvesborg.se
Besöksadress:Rundgatan 4  
Tel: 0456-816852, 816853

Studiebibliotekarie
Marcus Bernhardsson
Tel: 0456-816863
marcus.bernhardsson@
solvesborg.se

Öppettider:
Måndag-Torsdag 10-19
Fredag 10-17
Lördag 10-13

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2015-06-11 Ansvarig: Biblioteket
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »