Arkitekttävling för ny stadsdel i Sölvesborg

 

Välkommen att delta i Sölvesborgs största byggnadsprojekt i modern tid!

Ljungaviken, en ny stadsdel som när den är färdigbyggd rymmer ca 500 bostäder, ska byggas etappvis under 10- 15 år. I stadsdelen blandas villabebyggelse med radhus och flerfamiljsbostäder. Här planeras även för förskola och äldreboende. Runt det centrala torget finns plats för olika former av näringsverksamhet. Utbyggnaden av Ljungaviken är ett led i kommunens vision om att bli en av regionens mest attraktiva kommuner att bo och leva i. 

 


Tävlingen

Sölvesborgs kommun bjuder in arkitektföretag till steg 1 -prekvalificering till projekttävling för delar av Ljungaviken. Tävlingsuppgiften består av att gestalta det nya torget med intilliggande bostadskvarter i den nya havsnära stadsdelen Ljungaviken. Området är idag oexploaterat och består av blandad barrskog, strandängar, torrängar och betesmark.

 

Steg 2 i själva tävlingen pågår från 16 juni till 9 oktober. De tävlande skickar in sina förslag anonymt och därefter påbörjas juryns arbete med att välja ut ett vinnande förslag. Under bedömningsperioden kommer samtliga förslag att ställas ut och allmänheten kan lämna synpunkter på förslagen. Olika intresseföreningar och grupper kommer också inbjudas att lämna synpunkter på de olika förslagen.

 

 

Mer om prekvalificeringen hittar tävlingsintresserade här.

Frågor och svar om tävlingen 

PM 2  20100505

PM 3 20100511

Stort intresse för tävlingen - nu påbörjas urvalsarbetet. Läs mer här

 

Sölvesborg är en gemytlig kommun med knappt 17000 invånare. Kommunen ligger i Blekinge och gränsar till Skåne i väster. I Sölvesborg har man alltid nära till hav, fantastiska bokskogar och en mysig stadskärna. Centrala Sölvesborg har en medeltida prägel, erbjuder goda kommunikationer och närhet till kontinenten. Listerlandet med bad, fiske och storslagen natur ligger bara några minuters färd från centrum. På Listerlandet ligger pittoreska fiskelägen tätt utmed Hanöbukten och några kilometers färd inåt land ligger uråldriga byar av olika karaktär.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2010-05-18 Ansvarig: Sofia Lindqvist-Lacinai
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »