Buss ersätter tågen mellan Karlshamn och Karlskrona

Mellan den 27 februari och 18 augusti ersätts tågen med buss mellan Karlshamn och Karlskrona. Trafikverket ska bygga två nya mötesspår på Blekinge kustbana. I Ångsågsmossen mellan Karlshamn och Bräkne-Hoby och i Gullberna utanför Karlskrona där Blekinge kustbana sammanstrålar med Emmabodabanan. Dessutom byggs Karlskrona C om. När arbetet är färdigt kommer restiden att förkortas på sträckan mellan Malmö och Karlskrona.

 

Buss ersätter tågen på sträckan mellan Karlshamn och Karlskrona

Under avstängningen ersätts samtliga tåg av bussar som är anpassade till Öresundstågens avgångar från Karlshamn. På ersättningsbussarna gäller samma biljettsystem som på tågen och biljetten köps antingen i biljettautomaten på stationen eller på något av Blekingetrafikens försäljningsställen.

 

Förkortad restid

När arbetet med de nya mötesspåren är färdigt i augusti 2012 kommer trafiken på Blekinge kustbana att gå smidigare. Tåguppehållet på 10 minuter på Karlshamns station försvinner och restiden blir kortare för dig som reser sträckan mellan Karlskrona/Ronneby och Malmö/Köpenhamn.
Mer information om ersättningsbussarna http://www.blekingetrafiken.se

 

Följ arbetet på Blekinge kustbana

Arbetet i Ångsågsmossen, Gullberna och på Karlskrona C, kan du följa i Trafikverkets byggdagbok. http://www.trafikverket.se/jarnvagsydost/byggdagbok

Upprustning av järnvägen pågår just nu i hela Sydost

Arbetet på Blekinge kustbana ingår i ett större järnvägsprojekt som pågår i Sydost. Upprustningen görs för att öka säkerheten, höja komforten och effektivisera järnvägen.

 

Läs mer www.trafikverket.se/jarnvagsydost

Gå direkt till:

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2012-02-15 Ansvarig: Sara Sandquist
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »