Dags att ansöka om flagga eller fana

Svenska flaggan vajar i vinden, i bakgrunden en klarblå himmel.

Nu går det att ansöka om att få en svensk flagga till din förening för utdelning på nationaldagen 2018 i Sölvesborg.

Nu är det dags att ansöka om att få en svensk flagga, eller varför inte en fana? Återigen delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag ut fanpaket eller flaggor till organisationer, föreningar eller liknande. Men tänk på att ansöka före den 1 januari.

Som tidigare år kommer Stiftelsen Sveriges Nationaldag att dela ut flaggor och fanor på nationaldagen i Sölvesborg 2018. Det finns två olika kategorier: fana eller flagga.

Fanorna delas ut i kompletta fanpaket, med en fanduk 160x100 cm, tvådelad fanstång i vitlackerad trä med beslag i gedigen mässing och med gjutet toppemblem med Vasakärve. En mässingsskylt med inskriptionen ”Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2018”, monteras på fanstången.

Flaggorna finns i flera olika längder. 150, 200, 240, 300, 360, 420, och 500 cm, där flaggans längd ska utgöra en fjärdedel av flaggstångens längd. Den tillverkas i marinpolyester med Stiftelsen Sveriges Nationaldags etikett påsydd.

Kom ihåg att ansöka senast den 1 januari 2018, och att även ange flaggstångens längd i din ansökan. Ansökan finns att hämta på Stiftelsens Sveriges nationaldags hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 december 2017
Sidan publicerad av: Bibliotekets webbredaktör
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK