Artister

Yankho och Daniel LIVE – show för alla!

Torsdag 4 juli, kl. 14, Stortorget

Yankho Kamwendo och Daniel Karlsson är två av Sveriges mest igenkända barnprogramledare, kända från Barnkanalen. Yankho är en av programledarna i Bolibompa, SVT:s kanske mest älskade barnprogram för de minsta. Daniel som är trollkarl, känner du kanske igen från Barnkanalens ”Den itusågade kaninen"? De har hundratals timmar i tv-rutan i ryggen och lika många på scen! Spänn fast säkerhetsbältena. Det kommer bjudas på humor, färgstarkt trolleri och sång! Båda två arbetar ständigt med interaktivitet med publiken – så ingen kommer sitta bortglömd. Alla rycks vi med i deras briljanta improvisation, charm och professionalism!

Rebecka Karlsson

Torsdag 4 juli kl. 16, Stortorget

Rebecka Karlsson tävlar i Melodifestivalen 2019 med låten "Who I Am" – en låt mäktig låt med en upplyftande känsla, där Rebeckas fantastiska röst kommer till sin rätt. Hon har själv varit med och skrivit låten tillsammans med Anderz Wrethov och Henric Pierroff. Kanske du minns Anders Wrethov som gästade Killebom 2018? Han har även skrivit kända låtar som Samir & Viktors "Bada nakna och Hasse Anderssons "Guld och gröna skogar".

Fast att Rebecka debuterar i Melodifestivalen är hon ingen nykomling. Följer du inte Melodifestivalen kanske du känner igen Rebecka från TV4:s talangprogram Idol där hon medverkade 2016? Då tog hon sig hela vägen till Globen och knep en andraplats. Redan som 8-åring deltog hos i TV:s underhållningsprogram Talang. Torsdagen den 4 juli välkomnar vi Rebecka till scenen på Stortorget i Sölvesborg!

Björn Ranelid

Torsdag 4 juli kl. 16, Kulturkvarteret

Björn Ranelid är författaren och estradören som skrivit fler än trettio böcker, och som utnämnts till den levande författare som, i ett litterärt perspektiv, förnyat det svenska språket mest. Han har tilldelats utmärkelser som Augustpriset, Aftonbladets kulturpris och Hasse och Tage-museets stora pris. Dessutom är han en flitig krönikör och samhällsdebattör som med ett tydligt signum ofta uppmärksammas i media. Han har bl.a. varit med i TV-produktioner som ”På spåret”, ”Stjärnorna på slottet”, ”Let’s dance” och ”Melodifestivalen”. I boken Jag skänker dig mina vackraste ord finner du Ranelids främsta metaforer och aforismer från 28 böcker samlade med vackra illustrationer och fotografier.

Hösten 2018 släppte Björn en berättelse från det Malmö han älskar – "Fantastiska kvinnor i vattentornet". Det är ett vittnesmål som tänjer på gränserna för vad naturvetenskapen kan förstå. I boken möter vi Ingrid Anker, som gemensamt med författaren själv är med om till synes oförklarliga upplevelser. Torsdagen den 4 juli besöker han Killebom och Kulturkvarteret, kom och möt Björn Ranelid i en dialog om sanning och verklighet!

Lotta Engberg. Fotograf: Peter Knutson

Allsång med hjärtat i bygden
– Lotta Engberg, Robin Bengtsson & Peje Johansson

Torsdag 4 juli kl. 18, Stortorget

Sölvesborg Mjällby Sparbank firar 180 år i år - och vill fira detta med er i en hjärtlig allsång på Stortorget! Vi är fantastiskt stolta över att en av Sveriges absolut främsta artister Lotta Engberg kommer till Killebom och sjunger med i vår allsång. Lotta får sällskap på scen av Robin Bengtsson, vinnaren av Melodifestivalen 2017 med låten ”I can´t go on”, och lokala musicerande artister såsom Hampus Nennesson. Allsångskvällen leds av Peje Johansson - radioprogramledare, musiker och underhållare som bland annat arbetat med Ring så spelar vi . Var på plats i tid, innan Allsångens start så kommer Cirkusfabriken och framför ett hissnande framträdande kl. 17.30 på torget!

Lotta Engberg är en av vårt lands mest populära och älskvärda artist och programledare, med en meritlista som överträffar de flesta i branschen. Vi har sett henne som programledare i TV för Melodifestivalen, Kär och galen, Bingolotto och inte minst allsångsprogrammet Lotta på Liseberg. Dessutom har hon ju förutom en lång och gedigen karriär som dansbandssångerska, varit med som soloartist i Melodifestivalen flera gånger. När det gäller Melodifestivalen är hon mer än meriterad: 1987 vann Lotta Engberg med låten ”Fyra Bugg & en Coca Cola.

Robin Bengtsson slog som 18-åring igenom i TV4:s IDOL 2008, där han slutade på en tredje plats. Men det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2016 där han tog sig till final med låten ”Constellation price”. Året därefter var han tillbaka i Melodifestivalen och vann tävlingen med låten ”I can´t go on”, som blev 2017 års svenska bidrag i Eurovision Song Contest och slutade där på en mycket hedrande femteplats. Han har sedan fortsatt att turnera och skriva nya låtar, och har dessutom under våren 2019 medverkat i danstävlingen ”Let´s dance”.
Arrangör: Sölvesborg Mjällby Sparbank

TV-laget vs team Sölvesborg

Torsdag 4 juli kl. 18, Svarta Led Sölvesborg

Sölvesborgs näringsliv spetsade med lokala kändisar bildar ett lag. I team Sölvesborg platsar både män och kvinnor. Torsdagen den 4 juli möter de TV-laget under ledning av Patrick Ekwall. TV-laget är ett lag med TV-kändisar, livs levande fotbollshjältar, och lite andra så kallade kändisar som dessutom kan spela fotboll. TV-laget laddar i år för sin 22:a säsong med kändismatcher runt om i hela Sverige, läs mer om laget på deras Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppet för allmänheten. Entré: 60 kr per person. Barn under 18 år går in gratis.
Biljetter till matchen säljs på Medborgarkontoret i Sölvesborg.

Tors 4 juli kl. 20.30, Aftergame - företagarnas afton, Havsudden

Gul Front

Torsdag 4 juli kl. 22.30-01

Coverbandet Gul Front kommer äntligen tillbaka till Sölvesborg, kanske ni minns deras spelning under Brofesten sommaren 2018? Gul Front är det självklara valet på flera av Europas största afterski & afterbeachscener. Bandets gyllene regel är: INGA bestämda låtlistor eller backtracks. Allt som händer (och låter) på scenen under spelningarna är Live!

Läs mer om Gul Front på deras Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Fri entré.
OBS! Antalet pIatser för allmänheten är begränsat, har du företagsbiljett till Aftergame är du dock garanterad plats.

Liamoo

Fredag 5 juli kl. 18, Stortorget

2016 vann Liamoo svenska folkets hjärtan när han medverkade i svenska Idol och vann hela tävlingen. Liamoo deltog i Melodifestivalen 2019 med låten "Hold You", som han framförde tillsammans med Hanna Ferm. Låten Hold You debuterade #2 på Spotify och har högsta rotation på radiostationerna P3 och P4, samtidigt som låten även spelas flitigt på NRJ, RIX och MIX. Ny musik väntas under 2019, och Liamoo gör ett singelsläpp i maj med efterföljande EP-släpp. Fredagen den 5 juli kl. 18.00 ger Liamoo en gratiskonsert på Stortorgets scen på Killebom i Sölvesborg.

Black Jack

Fredag 5 juli kl. 20, Stortorget

Vi hälsar alla dansbandsälskare välkomna till Killebom, när ett av landets mest populära dansband Black Jack spelar på Stortorget - fredagen den 5 juli kl. 20. Bandet som spelat tillsammans i snart 30 år slog igenom med Colin Nutleys film ”Black Jack” och låten "Inget kan stoppa oss nu". Med fler välkända låtar i bagaget som ”Corrine Corrina”, ”Sista dansen” och ”Om det känns rätt ”, tror vi inte att fredagens danskväll kommer att lämna någon besviken. Konserten är gratis, Black Jack spelar från kl. 20.00-23.00.

Den som skrattar förlorar

Lördag 6 juli, kl. 18, Stortorget

Spenderar du en hel del av din tid på sociala medier? Då har du säkert inte undgått succéprogrammet ”Den som skrattar förlorar”. Humorprofilerna Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson har funnit ett vinnande koncept där de sitter mitt emot varandra och drar ordvitsar – och den som skrattar ger ifrån sig en poäng. Resultatet? En tittarsuccé utöver det vanliga – med ett snitt på 1 miljon videovisningar per avsnitt. Nu kommer duon till Killebom för en skrattfest på Stortorget som du inte får missa!

Smith & Thell

Lördag 6 juli, kl. 21, Stortorget

Smith & Thell har trollbundit den stora massan både i Sverige och utomlands med sitt country-influerade popsound. Den populära duon, fick ett stort genombrott med hiten ”Forgive me friend”, som streamats cirka 30 miljoner gånger på Spotify och nu spelas flitigt på Sveriges alla radiokanaler, låten har bland annat knipit Svensktoppens topplacering flera veckor i rad under våren 2019. För två år sedan släppte de debutalbumet Soulprints, resten är en framgångssaga! Duon som består av Maria Jane Smith och Victor Thell är även välrenommerade låtskrivare till en rad andra artister såsom Molly Sandén, Darin, Danny och Alan Walker.

SNSB - Sveriges näst snyggaste band

Lördag 6 juli, cirkatid kl. 22.30

Uppe i svenska fjällen bland liftar och hotell, finns det nog ingen som inte känner till Sveriges näst snyggaste band, eller SNSB som de också kallar sig. SNSB är ett av Sveriges vassaste och mest anlitade cover- och showband - allt du hör spelas live. Med en knivskarp finess och en ständigt uppdaterad playlist uppträder bandet på nattklubbar, afterski, festivaler och företagsevent på heltid, året runt! Efter Smith & Thells spelning tar SNSB över Stortorget och garanterar fullt drag! Vill du dansa och wraaaka loss, är det här du ska vara!

Skriv ut
Senast uppdaterad: 24 maj 2019
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom