Artister

Alla konserter på Stortorget och i Kulturkvarteret är gratis, och du behöver ingen biljett. Välkommen till Killebom! 

Yankho och Daniel LIVE – show för alla!

Torsdag 4 juli, kl. 14, Stortorget

Yankho Kamwendo och Daniel Karlsson är två av Sveriges mest igenkända barnprogramledare, kända från Barnkanalen. Yankho är en av programledarna i Bolibompa och Daniel är trollkarl som bland annat varit med i Barnkanalens "Den itusågade kaningen".

Rebecka Karlsson

Torsdag 4 juli kl. 16, Stortorget

Rebecka Karlsson tävlade i Melodifestivalen 2019 med låten "Who I Am". Fast att Rebecka debuterar i Melodifestivalen är hon ingen nykomling. 2016 medverkade Rebecka i TV4:s talangprogram Idol.

Björn Ranelid

Torsdag 4 juli kl. 16, Kulturkvarteret

Björn Ranelid är författaren och estradören som skrivit fler än trettio böcker, och som utnämnts till den levande författare som, i ett litterärt perspektiv, förnyat det svenska språket mest. Han har tilldelats utmärkelser som Augustpriset, Aftonbladets kulturpris och Hasse och Tage-museets stora pris.

Allsång med hjärtat i bygden
– Lotta Engberg, Robin Bengtsson & Peje Johansson

Torsdag 4 juli kl. 18, Stortorget

Sölvesborg Mjällby Sparbank firar 180 år i år - och vill fira detta med er i en hjärtlig allsång på Stortorget! Allsångskvällen leds av Peje Johansson, radioprogramledare, och han får dela scen med de stora svenska artisterna Lotta Engberg och Robin Bengtsson och den lokala artisten Hampus Nennesson och Tove Wantzin.

TV-laget vs team Sölvesborg

Torsdag 4 juli kl. 18, Svarta Led Sölvesborg

Sölvesborgs näringsliv spetsade med lokala kändisar bildar ett lag där alla får vara med. Det blir en hård kamp mot TV-laget under ledning av Patrick Ekwall. Evenemanget är öppet för allmänheten och biljetter till matchen säljs på medborgarkontoret i Sölvesborg.

Patrik Isaksson

Torsdag 4 juli kl. 20, Kulturkvarteret, Blåregns trädgård

Patrik Isaksson är låtskrivaren, textförfattaren och sångaren med sex
fullängdsalbum på meritlistan. Han har ställt upp i Melodifestivalen tre gånger och vunnit tre utmärkelser på Grammisgalan, bland annat för låten "Du får göra som du vill". Patrik Isaksson ersätter Jack Vreeswijks framförande.


Douglas Nordenbelt

Torsdag 4 juli kl. 20 samt 21.30, Scala Bio

Förra året fyllde han två föreställningar på Scala Bio under Killebom. I år kommer han tillbaka på samma scen, mannen som får publiken att skratta, förundras och underhållas! Douglas Nordenbelt är magikern och underhållaren som tog svenska folket med storm efter sin succé i TV-programmet Talang.

Gul Front

Torsdag 4 juli kl. 22.30-01

Coverbandet Gul Front kommer äntligen tillbaka till Sölvesborg. Gul Front är det självklara valet på flera av Europas största afterski & afterbeachscener. Bandets gyllene regel är: INGA bestämda låtlistor eller backtracks. Allt som händer (och låter) på scenen under spelningarna är Live!

Linnea Andersson

Fredag 5 juli kl. 12.30, Stortorget

Linnea älskar att stå på scen, och det har hon fått stor vana av efter många talangtävlingar, shower, och medverkan i TV 3 produktionen Talang Sverige redan som nioåring. Några år senare, närmre bestämt 2017, så medverkade Linnea i Talang både i Sverige och Norge.

Ayla Kabaca

Fredag 5 juli kl. 14, Stortorget

Kom och sjung lyxiga låtar med Ayla Kabaca och musikern Klas Backman. Under showen blir det full fart, mycket interaktivitet och en riktigt härlig stund för hela familjen!


Liamoo

Fredag 5 juli kl. 18, Stortorget

2016 vann Liamoo svenska folkets hjärtan när han medverkade i svenska Idol och vann hela tävlingen. 2019 deltog Liamoo ihop med Hanna Ferm i Melodifestivalen med låten "Hold you" som spelas flitigt på radiokanalerna. Ny musik väntas under 2019, och Liamoo gjorde ett singelsläpp i maj med efterföljande EP-släpp.

Black Jack

Fredag 5 juli kl. 20, Stortorget

Vi hälsar alla dansbandsälskare välkomna till Killebom, när ett av landets mest populära dansband Black Jack spelar på Killebom. Bandet har spelar tillsammans i snart 30 år och har hits som "Inget stoppar oss nu" och "Corrine Corrina".


Russ Reitter

Fredag 5 juli kl.23.30, Stortorget, Krögarscenen

Russ Reitter är en amerikansk musiker från Maryland i USA. Han har tidigare varit gitarrspelare för Up With People och turnerade internationellt i USA, Filippinerna och Mexiko. Sedan dess har han varit en soloartist som The
American Troubadour. 

Nassim Al Fakir

Lördag 6 juli, kl. 14, Stortorget

Nassim Al Fakir – sångaren och artisten som bjuder på en massa skratt och energi! Nassim har musik, komik och rytm så att det räcker och blir över, hans energi smittar av sig och du kommer behöva kämpa för att sitta still.


Juni Rugland

Lördag 6 juli kl.16.30, Stortorget

Senast Juni uppträdde i Sölvesborgstrakten var 2015 då hon vann Holje Marknads talangjakt. Sedan dess har Juni vunnit ett antal andra talangtävlingar och haft egna pop- och jazzkonserter. Till Killebom tar Juni med sig gitarren och framför en blandad repertoar med låtar av bland annat Amy Winehouse och klassiker som "New York, New York".

Den som skrattar förlorar

Lördag 6 juli, kl. 18, Stortorget

Humorprofilerna Niclas Norlindh och Jonatan Jonasson har ett vinnande koncept där de sitter mitt emot varandra och drar ordvitsar – och den som skrattar ger ifrån sig en poäng. Resultatet? En tittarsuccé utöver det vanliga – i snitt 1 miljon videovisningar per avsnitt. Klicka här om du själv vill utmana Den som skrattar förlorar.

Hampus Nennesson

Lördag 6 juli, kl. 20, Stortorget

2018 släppte Hampus Nennesson från Sölvesborg en singel, C'est la vie, på Spotify tillsammans med sin vän Bell. Hampus uppträder på Killebom under lördagen, han är även en av gästartisterna som uppträder under Allsångskvällen tillsammans med bland annat Lotta Engberg.

Smith & Thell

Lördag 6 juli, kl. 21, Stortorget

Smith & Thell har trollbundit den stora massan både i Sverige och utomlands med sitt country-influerade popsound. Den populära duon, fick ett stort genombrott med hiten ”Forgive me friend”, som streamats cirka 30 miljoner gånger på Spotify och nu spelas flitigt på Sveriges alla radiokanaler. Duon som består av Maria Jane Smith och Victor Thell.

Sveriges näst snyggaste band - SNSB

Sveriges näst snyggaste band - SNSB

SNSB - Sveriges näst snyggaste band

Torsdag 4 juli, 22.00 – 01.00, Stortorget
Lördag 6 juli, cirkatid kl. 22.30, Stortorget

SNSB är ett av Sveriges vassaste och mest anlitade cover- och showband - allt du hör spelas live. Med en knivskarp finess och en ständigt uppdaterad playlist uppträder bandet på nattklubbar, afterski, festivaler och företagsevent på heltid, året runt! SNSB ger två spelningar på Killebom. Vill du dansa och wraaaka loss, är det här du ska vara!

Följ oss i sociala medier @killebomlänk till annan webbplats tagga gärna dina bilder under festivalen med #killebomlänk till annan webbplats

Kontakt

Om Killebom