Hållbarhet

Kläder skapade av mjölkartonger

Kläder skapade av mjölkartonger i Live Greens tält Killebom 2019

Killebom bryr sig om miljön och att ha en hållbar festival i många aspekter. 2019 tog Killebom hjälp av hållbarhetsdetektiver från organisationen Live Green, för att hitta nya idéer och lösningar för ett ännu mer miljövänligt Killebom 2020.

Vi uppmuntrar alla som är en del av vår stadsfestival Killebom, att tänka mer hållbart. Som krögare kan du till exempel använda dig av återvunna möbler, och närproducerad mat och dryck. All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför uppmuntrar vi alla till att plastbanta, det vill säga att inte använda engångsmaterial tillverkat av plast.

Vi välkomnar gärna aktörer som vill bidra till ett rikare festivalrogram, genom att exempelvis anordna modevisningar med tema återbruk, eller workshops med återvunnet material. Hela festivalprogrammet och rapportering från festivalen går att nå digitalt genom vår hemsida och sociala medier, vilket leder till ökad social hållbarhet som skapar engagemang och glädje.

5 enkla miljötips

Här är våra fem bästa miljötips för dig som besöker Killebom:

1. Minska utsläppen!
Cykla, gå eller åk kollektivt till festivalen. Blekingetrafiken har satt in extrabussar till årets Killebom.

2. Ta tygpåsen med dig
Ett bra alternativ när du hittar något fint att köpa på marknaderna, eller ska bära på saker.

3. Är du laddad för Killebom?
Ladda mobilen och läs festivalprogrammet på vår hemsida, eller följ oss i våra sociala kanaler på facebook och instagram.

4. Ät något gott
Välj ett ekologiskt, närproducerat eller vegetariska alternativ.

5. Håll vår stad fin!
Kasta inte skräp på marken utan använd källsorteringsplatserna. I år kommer vi ha pappkärl till pantburkar och flaskor ute.

Kontakt

Om Killebom