Se och göra

Välkommen till Killebom, Sölvesborgs stadsfestival, den 3-7 juli 2019! I år har vi många nyheter på programmet, festivalen får i år ett eget kulturkvarter på Lilla skolgatans innergård, ett barnkvarter i Biblioteksparken och ett ungdomskvarter där vi får besök av LiveGreen och det populära mjölktältet gör comeback! Men vi håller också hårt i traditionerna, som vanligt kan du besöka någon av marknaderna och frossa i nostalgin som följer med de nyinköpta marknadskaramellerna. Festivalen har något för alla! Och det bästa av allt är att nästan alla arrangemang och programpunkter är gratis.

Foto: Olle Enqvist

Smak och Dryckesfestival

Lördag 11.00 – 22.00
S:t Andreasgatan (Flora Perssons parkering)

För första gången kan du nu besöka en smakfestival på Killebom! Kom och låt dig inspireras med nya intressanta smaker, här serveraras mat och dryck från producenter från hela Skåne och Blekinge. Det kommer att vara möjligt att köpa provsmakningsvolymer och hela glas från de olika producenterna. 
Arrangör: Skånes Dryckesproducenter

Kulturkvarteret

Onsdag-lördag
Lilla Skolgatan, gamla Karibakka och Restaurang Blåregn

Kulturkvarteret är en av Killeboms många nyheter 2019 och huserar längs Lilla Skolgatan, gamla Karibakka och Restaurang Blåregn. Kvarteret är platsen för dig som vill lyssna till bra musik i olika genrer, jazz, folkmusik, country, visor och blues! Vi får besök av författaren och estradören Björn Ranelid, det dukas upp med konst i alla dess former, modevisning, workshops, god mat och en pop-up-butik med Sölvesborgssouvenirer kommer också att finnas med. Kom och se vad Sölvesborgs kulturliv kan erbjuda när det är som allra bäst och träffa kvarterets spännande gäster! Kulturkvarteret är för dig som vill dra dig undan festivalens brus och hitta ett skönt häng med goda vänner!

Ungdomskvarteret

Fredag-lördag, kl. 12 – 02
Järnvägsparken

Här finner du Killeboms mjölktält med live-spelningar, i samarbete med The Rock, Studiefrämjandet och Musik i Blekinge. Food-trucks med schysst käk på alla sätt, LiveGreen tält med musik, workshops, recycling fashion show, virtual reality, DJ och telefonladdning. Tävlingar, aktiviteter, låna kick-bikes, skateboards och massa annan utrustning.

E-sport

Kom och upplev e-sport med Pink Orange och Female Legends! De två föreningarna erbjuder besökarna på Killebom en möjlighet att testa på e-sport och VR. Vi pratar om schysst spelande med ungdomar och föräldrar. Det kommer också visas professionell e-sport på bioduken.

Fredag-lördag kl. 11-19
Scala bio

 

Barnkvarteret

I barnkvarteret är det barnen som står i fokus! Biblioteksparken kommer att förvandlas till en härlig sommarpark för barnfamiljer med gungor och hängmattor svajande i träden, ponnyridning, smådjursutställning, loppis, och musik från vår lilla scen.

Torsdag-lördag
Biblioteksparken, Sölvesborgs Bibliotek & Lärcentrum

Se hela barnkvarterets program

Tivoli

Under Killebom kan du besöka tivolit. Här finner du karuseller, hoppborgar och mycket mera i området Innerhamnen samt Järnvägsparken, en kort promenad från tågstationen. Biljetter köps på plats.

onsdag-torsdag 12.00-01.00
fredag-lördag 12.00-02.00

Marknad

Besök några av våra populära marknader och loppisar. Sommarmarknaden i centrum inleder Killebomfestivalen.
onsdagen den 3 juli. Centrum fylls då med försäljning från ca 200 marknadsstånd. Marknaden startar kl. 8.00 och håller på till 18.00.

Shoppa

Visst är det roligt att hitta de där plaggen och prylarna som inte finns överallt? Och visst är det ett plus när promenaden mellan butikerna görs på genuina och charmiga kullerstensgator? Butikerna i Sölvesborgs centrum har ett brett utbud och flera unika hantverksbutiker. I Sölvesborgs kommun finns tre huvudområden för handeln – Stadskärnan, Kämpaslätten och Mjällby Handelscentrum. För mer information om shopping » Handel i Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lions tuff-tuff tåg

Lions tuff-tuff-tåg

Lions tuff-tuff-tåg är ett återkommande och alltid lika populärt inslag under Killebom-dagarna. Turerna går från Järnvägsparken med cirka 15 minuters mellanrum, onsdag till lördag. Ett måste under din vistelse på festivalen, att åka med är gratis, Men vill du skänka en slant till Lions, så finns det insamlingsbössor på tåget.

Onsdag-lördag 11.15-17.00

Konst & Museum

Passa på att uppleva kulturenöppnas i nytt fönster i Sölvesborg. Här finns en av arkitekturhistoriens riktiga pärlor, Listers Härads Tingshus, som ritades och byggdes av arkitekt Erik Gunnar Asplund. Missa heller inte Sölvesborgs museum och konsthall.

Tornerspel i Slottsparken under Killebom.

Tornerspel i Slottsparken under Killebom. Foto: Pär Johansson

Tornerspel

Känn historiens vingslag i en fartfylld, oväntad och spännande show– i högt tempo rider de mot quintanskölden och lansarnas slag smäller högt i luften.Tornerspel är underhållning för publiken men det är också ett sätt att visa upp en annorlunda verklighet än den vi lever i dag. Traditionsenligt hålls tornerspel i medeltida anda vid slottslängorna, en höjdpunkt för många, missa inte detta! Arrangör: Skånska Björnens Riddare.

Lördag kl. 14.00
Slottsparken

Skriv ut
Senast uppdaterad: 17 juni 2019
Sidan publicerad av: Charlotte Pettersson

Kontakt

Om Killebom