Information till näringslivet om Covid-19

Med anledning av coronaviruset som sprider sjukdomen covid-19 kommer här information till dig som företagare i Sölvesborg. Här hittar du samlad information kring vilka åtgärder som Regeringen vidtagit för att minska de negativa effekterna för näringslivet. Då det råder stor osäkerhet och läget kan ändras snabbt ber vi er att hålla er uppdaterade via myndigheternas hemsidor.

Vill du ha hjälp och guidning kan du ta kontakt med näringslivskontoret i Sölvesborgs kommun. De finns till för dig och kan ge råd i de utmaningar du som företagare står inför. De tar också tacksamt emot information från om ni har resurser som på olika sätt kan vara till hjälp i den rådande situationen.

Kontakta näringslivskontoret

naringslivskontoret@solvesborg.se 

Information från regeringen

Här finns samlad information till dig som är företagare om de åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra virusutbrottets konsekvenser för jobb och företag i Sverige.

Viktiga länkar

Anstånd för företag att betala in arbetsgivaravgifter och anställdas preliminärskatt (skattekrediter)

Svenskt näringsliv

Svenskt Näringsliv för en kontinuerlig dialog med regeringen där de har lagt fram förslag som syftar till att undvika att jobb och företag slås ut i onödan. Gårdagens krispaket med snabba och kraftfulla likviditetsstärkande åtgärder är högst välkommet.

Senast uppdaterad: 24 juni 2020

Skriv ut