Sociala medier

Panoramabild över Sölvesborgsviken, ovan denna en bild på en mobiltelefon

Foto: Panoramabild över Sölvesborgsviken, fotograf Mattias Nilsson

 Sölvesborgs kommun är aktiv i sociala medier för att dela med oss av nyheter och aktiviteter och skapa mer dialog med våra invånare på plattformar de befinner sig på. Vi vill även bygga relationer, stärka varumärket och öka trafiken till vår primära informationskanal, solvesborg.se

Sociala medier är ett samlingsnamn för flera olika digitala medier där organisationer och besökare tillsammans skapar innehåll och interagerar med varandra. Inlägg på de sociala medier där Sölvesborgs kommun är aktiva är allmän handling och blir tillgängliga för andra. Lämna aldrig ut privat information på något av våra sociala medier.

Vi använder sociala medier som en av många kommunikationskanaler vi har för att kommunicera ut våra verksamheter. Sociala medier ska inte ersätta vår främsta kommunikationskanal för besökare, vår webbplats solvesborg.se

Regler för våra sociala plattformar

Vi tar bort inlägg om de innehåller känsliga personuppgifter eller sekretessbelagda uppgifter. Vi tar även bort inlägg som är stötande, pornografiskt eller våldsamt innehåll, uppviglande eller som har kränkande uttal och svordomar eller kränker den enskildes integritet. Inläggen måste beröra det aktuella ämnet/nyheten. Våra sidor är inte en arena för politiska diskussioner.

Sociala medier - Facebook

 • Sölvesborg naturligtvislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sölvesborgs kommuns officiella sida på facebook. Här kan du ta del av det som händer i vår ort, stort som smått och inom olika områden. Vi vill också gärna föra dialog och få in frågor/tankar från dig.
 • Killebom – Sölvesborgs stadsfestivallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sölvesborgs stadsfestivals egna Facebooksida.
 • Falkviksskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster På denna sida kan du följa vaktmästaren Anders som arbetar på Falkviksskolan i Sölvesborg. Sidan kommer framför allt att användas för att följa byggandet av den nya skolan. Det kommer även att bli inlägg från Bossabo förskola.
 • Mjällby grund- och särskola länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Denna sida är till för föräldrar, elever & lärare på Mjällby skola. Genom sidan vill vi nå ut med information men minst lika viktigt är att få in frågor, kommentarer och tankar. Målet är att utvecklas, svara och förklara.
 • Norje skola & fritidslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Denna sida administreras av personal på Norje skola som vill ge en inblick i deras verksamhet.
 • Högtofta skola & fritidslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sidan administreras av personal på Högtofta skola som vill ge en inblick i den verksamhet som de har.
 • Hörviksenhetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Denna sida administreras av personal på Hörviks skola som vill ge en inblick i den verksamhet som de har.
 • Havelidens skola och fritidshemlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Denna sida administreras av personal på Hörviks skola som vill ge en inblick i den verksamhet som de har.
 • Naturskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Naturskolan är en utomhuspedagogisk resurs för förskolor och skolor i Sölvesborgs kommun.
 • Tillsammans kan vi förändra och förändraslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster I samband med värdegrundsarbetet som görs i Sölvesborgs kommun så driver grundsärskolan tillsammans med deltagare från omsorgen, gymnasiesärskolan och elever från grundskolan ett projekt som de berättar om via denna facebooksida.
 • Gymnasieskolan Furulundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Furulundskolan erbjuder 11 nationella program, en nationellt godkänd idrottsutbildning - fotboll i samarbete med MAIF samt de två särskilda varianterna Naturvetenskap med musikinriktning och Teknik med musikinriktning. På denna sida beskriver vi vår verksamhet samt informerar om saker som har med den att göra.
 • Sölvesborgs musikskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sölvesborgs musikskola håller till i Tingshuset på Tingshusgatan 4, på andra våningen. Elever från årskurs 3 kan välja att spela ett instrument eller sjunga. Här kan du följa deras aktiviteter och evenemang på Facebook.
 • Fritidsgårdarna Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Skofabriken och Fritan är två kommunala fritidsgårdar i Sölvesborgs kommun. Det är mötesplatser för barn- och ungdomar som har ett brett utbud av aktiviteter.
 • Kultur i Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här delar vi med oss av kulturlivet i Sölvesborg.
 • Sölvesborgs Navigatorcentrumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sölvesborgs Navigatorcentrum är en verksamhet som riktar sig till dig som är mellan 15-29 år och som vill ha hjälp med att hitta rätt i arbete och studier. Sidan administreras av coacherna på Navigatorcentrum.
 • Utsikten korttidsboendelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Detta är ett korttidsboende. Här delar man med sig om vad som händer i deras verksamhet.
 • Sölvesborg Energilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sölvesborg Energi är ett kommunalt energibolag. Här delar de med sig av sin verksamhet.
 • Näringslivskontoret Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Näringslivskontoret skapar nya möjligheter och ger förutsättningar för Sölvesborgs näringsliv att fortsätta utvecklas. De vill gärna att du kommer med tips och idéer, kritik eller beröm, men det du skriver måste handla om, eller vara relaterat till näringslivsfrågor i Sölvesborg.
 • Centrum Utegruppen Daglig verksamhetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Häng med i Daglig verksamhet inom Sölvesborgs kommun, grupperna renoverar möbler och producerar nya saker. Välkommen att handla!

Sociala medier - Instagram

 • Mitt Sölvesborg länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Ett "vandringskonto" där våra invånare delar med sig av sin bild av Sölvesborg.
 • Sölvesborg Naturligtvislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Välkomna att följa oss på parkenheten i vårt arbete med Sölvesborgs utemiljöer.
 • Omsorgen i Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Är du nyfiken på vad som händer på kommunens mötesplatser och i omsorgens verksamhet? Då kan du följa omsorgens arbete på detta instagramkontot!
 • Schackmattlagretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Häng med bakom kulisserna, vi är ett glatt gäng inom kommunens dagliga verksamhet som jobbar på lagret och dagligen packar upp nyheter till butiken Schack Matt.
  länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
 • Kultur i Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Är du intresserad av kulturlivet i Sölvesborgs kommun? Följ Kultur & biblioteksverksamhetens instagramkonto för att inte missa något!
 • Killebomlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Häng med bakom kulisserna och få de senaste uppdateringarna om vad som händer under Sölvesborgs stadsfestival Killebom.
 • Visit Sölvesborglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det officiella kontot för Sölvesborgs turism. Tagga gärna dina bilder med #visitsolvesborg. Ansvariga för detta kontot är Sölvesborgs kommun.
 • Arbetsmarknadsenhetensbglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Arbetsmarknadsenheten (Ame) finns för dig som behöver extra stöd för att komma vidare till arbete, studier eller annat.
 • Sölvesborgs ambassadörerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Följ våra ambassadörer i Sölvesborgs kommun, ett glatt gäng som bestående av representanter från olika delar av kommunens verksamheter som besöker olika event och stora händelser under året i Sölvesborg – nära våra kommuninvånare.
 • Skogens förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster En förskola i centrala Sölvesborg, mitt i bokskogen. Välkomna att följa vår verksamhet!

Senast uppdaterad: 21 oktober 2019

Skriv ut
Kommun och politik