För dig som studerar

För Sölvesborgs kommun som arbetsgivare är det viktigt att ha kontakt med dig som studerar.

Det finns olika sätt att samarbeta med dig som studerar. Det beror både på skolform, ålder och utbildning hur samarbetet ser ut. Din kunskap tillför vår verksamhet ny kunskap och samtidigt får du en inblick i vår verksamhet och olika yrken som vi har. Du är välkommen att kontakta oss. Vi är positiva till förfrågningar från dig som studerar och vi försöker att tillmötesgå studenters förfrågningar så långt det är möjligt. Kontakta berörd förvaltning via växeln 0456-81 60 00. Vi har fyra förvaltningar, samhällsbyggnadsförvaltning, kommunledningsförvalting, barn- och utbildningsförvaltning samt omsorgsförvaltningen.

Examensarbete och uppsatser

Vi i Sölvesborgs kommun är intresserade av att lära nytt och ser utbyte med studenter som en plattform för detta. Det finns därför ofta möjligheter att tillsammans med Sölvesborgs kommun skriva uppsatser i samarbete med våra verksamheter.

Praktik

I största möjliga mån försöker vi inom Sölvesborgs kommun erbjuda praktikplatser för studerande på högstadiet, gymnasiet, högskola, yrkeshögskola eller arbetssökande.

Studentmedarbetare

Letar du efter ett extra arbete vid sidan av högskolestudierna som samtidigt ger dig relevant och värdefull arbetslivserfarenhet? Då kan det genom Sölvesborgs kommun finnas möjligheter till detta genom anställningsformen studentmedarbetare. Du arbetar då 15 timmar per vecka utanför dina heltidsstudier. För mer information kontakta personalkontoret via växeln 0456-81 60 00.

Sommarjobb och semestervikarier

Vi har sommarjobbsgaranti för ungdomar i åldern 16-18 år som är folkbokförda i Sölvesborgs kommun. Vi tar varje sommar emot semestervikarier framförallt inom omsorgen men även inom andra verksamheter. Håll utkik på vår hemsida under lediga jobb.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 juli 2018
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg
Näringsliv och arbete