Kontaktfamilj, fosterhem

Det finns många barn och ungdomar i kommunen som av olika anledningar inte kan bo kvar hemma. De behöver istället få ett hem med trygga och stabila vuxna som kan ge stöd, omtanke och kärlek när behovet är som störst.

Ett familjehem är ett hem där barnet bor stadigvarande under en längre tid. Hos en kontaktfamilj vistas barnet endast vissa dagar, till exempel varannan helg. Alla barn och ungdomar är olika och alla har olika sorters behov. Individ- och Familjeomsorgen i Sölvesborg söker därför familjehem och kontaktfamiljer av olika slag, som alla har olika erfarenheter. Ju större bredd det finns på familjehem desto större är möjligheten att barnet hamnar hos en familj som de mår bra hos.

Om du är intresserad av att bli kontaktfamilj eller familjehem är du välkommen att kontakta Individ- och Familjeomsorgen i Sölvesborgs kommun.

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 19 oktober 2017
Sidan publicerad av: Louise Lundell
Omsorg och hjälp
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK