Färdtjänst

Färdtjänst är en service för dig som har väsentliga svårigheter att förflytta dig på egen hand eller inte kan resa med allmänna kommunikationer.

Om du har en funktionsnedsättning som påverkar din möjlighet att köra bil eller använda allmänna kommunikationer kan du ansöka om att få färdtjänst. Med färdtjänst kan du bland annat ta dig till mataffären, vårdcentralen eller på utflykter. Ett tillfälligt funktionshinder berättigar dock inte rätten till färdtjänst.

Färdtjänstfrågorna i Sölvesborgs kommun sköts av Region Blekinge och det är Blekingetrafiken som utför själva färdtjänstresorna.

Om du har frågor kring färdtjänst är du välkommen att kontakta Region Blekinge eller Medborgarkontoret i Sölvesborgs kommun.

Här kan du ta del av ansökningsblanketten för färdtjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
För att komma till Region Blekinges sida om färdtjänst klickar här »länk till annan webbplats

Boka färdtjänstresa

När du blivit beviljad färdtjänst och önksar resa beställer du den via beställningscentralen på Blekingetrafiken på telefon: 0455- 165 00.

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 2 november 2017
Sidan publicerad av: Louise Lundell
Omsorg och hjälp
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK