Gerbogården

Bilden visar  utsidan av Gerbogården

Gerbogården

Gerbogården ligger i centrala Sölvesborg och har 38 boendeplatser varav tio av platserna är för demensboende. Med en kort promenad är man nere i Sölvesborgs stadskärna med affärer, restauranger och bibliotek nära till hands.

Gerbogården är ett stort boende på tre våningar med 38 boendeplatser, varav enheten Paviljongen har tio platser för personer med demensdiagnos. Enheten Pilen som tidigare använts för korttidsboende kommer inom en snar framtid att bli en demensenhet på sex platser. Det innebär att det blir 16 platser totalt på boendet för personer med demens. Utöver boendeplatser finns det även kontor på våning två samt så sitter personal som arbetar i trygg hemgång på källarplan.

På Gerbogården arbetar vi med kunden i fokus. Hos oss ska du leva ett självständigt, tryggt och meningsfullt liv i gemenskap med andra. Du ska fortsätta att vara den du alltid varit och få njuta av vad du tycker om och bli sedd för den du är.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med säng och eget badrum, med toalett och dusch. Madrass beställer man genom boendet. Övrig möblering görs med egna möbler efter eget önskemål. Tillgång till fiberanslutning finns i rummet, samt uttag för telefon och tv.

På varje enhet finns gemensam matsal och det finns tillgång till gemensamma utrymmen på markplan och våning ett. Vi har bland annat en stor och mysig lokal på markplan, "Träffpunkten". Där finns det ljusa och fräscha utrymmen där man kan umgås om man får besök och inte vill vara i sin lägenhet. På markplan har boende tillgång till en stor gemensam uteplats och på samtliga enheter finns gemensamma balkonger.

Mat är inte bara ett grundläggande behov för att tillföra näring utan ska även vara en njutning och ge välbefinnande. Därför äter vi den vällagade maten tillsammans på respektive enhet i en gemensam matsal, om man inte föredrar att äta mat på rummet. Frukost och fika görs på varje enhet och den vällagade maten kommer från särskilda boendet Slottsgårdens storkök.

Aktiviteter

Det förekommer aktiviteter både på respektive enhet och på Träffpunkten. Mindre aktiviteter planeras dagligen på enheterna utifrån de boendes önskemål. Personal och enhetschef planerar regelbundna gemensamma aktiviteter och underhållning på träffpunkten. I den mysiga och stora lokalen träffpunkten har vi aktiviteter som bingo, gymnastik, tidningsläsning, filmvisning och underhållning och fester. Den lokalen går bra att låna om man exempelvis vill fira sin födelsedag med nära och kära på boendet.

Vi har även en fin frisörsalong på markplan där en hårfrisörska kommer ungefär en gång i månaden. Varje tisdag får vi besök av vårdhundar.

Personal

Det finns alltid personal tillgänglig dygnet runt, bland annat sjuksköterska, och alla boende har varsin kontaktperson. Om du behöver kan läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut och äldrekurator komma till boendet när behov finns. 

Kontaktuppgifter

Enhetschef Peter Somehagen: 0456-81 69 20, peter.somehagen@solvesborg.se

Olika enheter

  • Boken: 0456-81 68 31
  • Björken: 0456-81 68 32
  • Eken: 0456-81 68 35
  • Linden: 0456-81 68 33
  • Paviljongen: 0456-81 68 37

Besöksadress

Gerbogatan 3, 294 32 Sölvesborg

Senast uppdaterad: 14 september 2020

Skriv ut
Omsorg och stöd