Sommarjobb inom handel och service

Sölvesborgs stadskärnaHandelsföreningen i Sölvesborg söker dig som är 17-18 år och intresserad av sommarjobb i en butik i centrala Sölvesborg eller Mjällby.

Vem kan ansöka?

Vi vill anställa dig som tycker om att träffa människor och har en härlig energi och en positiv inställning och attityd. Du har en känsla för service och bemötande, och förstår att både dina ord och ditt kroppsspråk har betydelse för det intryck du gör. Du tar ansvar för ditt arbete, är beredd att göra det lilla extra, och är öppen för att lära dig nya saker av dina kollegor och din chef.

Vad kommer jag att få jobba med?

Handelsföreningen består bland annat av blomsterbutiker, restauranger, djuraffär, guldsmeder, leksaksaffär, butiker som säljer kläder och skor, caféer, bank, apotek, bygg- och teknikhandel och inredningsbutiker. Du hittar hela listan på Handel i Sölvesborgs hemsida.

Vi vet inte än i exakt vilka av Handelsföreningens medlemsbutiker som det kommer att finnas sommarjobb. Men eftersom vi har så många olika medlemmar, så är chansen stor att du kan få jobba med någonting just du är intresserad av. (Eventuellt kan också ytterligare någon form av serviceverksamhet att tillkomma senare, som inte är medlemmar i handelsföreningen.)
 
Dessutom får du möjlighet att visa vad du kan och knyta kontakter för framtiden. Vem vet, kanske leder det här sommarjobbet till en bra referens på ditt CV, ett helgjobb till hösten eller en heltidsanställning när du slutat skolan?

Hur ansöker jag och vilka regler gäller?

Du ansöker genom att kryssa för: ”Jag är intresserad av handel och service” under ”Ansökan om feriearbete 2017” på Sölvesborgs kommuns hemsida.

Sista ansökningsdag är 2017-03-05.
 
Om du söker kommer du att bjudas in till ”speed-dating” under vecka 11, då får du och butikerna som erbjuder sommarjobb en chans att träffas. Inför det här tillfället ska du vara förberedd på att på cirka två minuter presentera dig själv och berätta varför man skulle vilja anställa dig. Butikerna kommer att göra en liknande presentation av sig själva för dig.
 
I övrigt gäller samma regler som för de andra sommarjobben du kan söka genom kommunen. Du måste vara född 1999 eller 2000, folkbokförd i Sölvesborg, lämna in din ansökan i tid och enligt de anvisningar som finns. Du kommer att få arbeta antingen i period 1: 12 - 30 juni, period 2: 3 - 21 juli eller period 3: 24 juli – 11 augusti, och du måste kunna jobba hela den period du blir tilldelad. Din arbetsdag är åtta timmar lång och när du börjar, slutar och har lunch beror på var någonstans du hamnar. Du måste själv se till så att du har lämpliga kläder för dina tilldelade arbetsuppgifter. Lönen är 64 SEK/timme inklusive semesterersättning. Om du inte kommer att jobba mer under året behöver du inte betala skatt. Vill du veta mer om hur du får rätt lön från början, utan skatteavdrag, så hittar du mer om det på Skatteverkets hemsida på ”Jämkning för skolungdom”.
 
Ifall det inte skulle bli någon matchning med en butik, så kommer du istället att erbjudas en plats inom kommunens verksamhet. Där finns sommarjobben inom till exempel park, barn- och äldreomsorg med mera.

Hur många platser finns det?

Det här är första gången som vi erbjuder sommarjobb inom handel och service. Det kommer att finnas ett begränsat antal platser i år, runt 20 stycken, och till hösten frågar vi både sommarjobbarna och butikerna vad de tyckte, för att se hur vi ska fortsätta jobba med det här under kommande år. 
 
Om du har några frågor, kontakta Ann-Louise Bolin på telefonnummer 0702-10 76 66 eller e-post: ann-louise.bolin@solvesborg.se. Ann-Louise arbetar som handelsutvecklare, för Sölvesborgs kommun, Handelsföreningen och fastighetsägarna som hyr ut affärslokaler.
 
Lycka till med din ansökan, och hoppas att vi ses i sommar!

Gå direkt till:

Kontaktinfo

Handelutvecklare
Ann-Louise Bolin
Mobil: 0702-10 76 66
E-post: ann-louise.bolin@solvesborg.se

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-02-14 Ansvarig: Nicolina Sällberg
Sölvesborgs kommun, 294 80 SÖLVESBORG. Besök: Repslagaregatan 1. Telefon: 0456-816 000. Telefax: 0456-134 29. info@solvesborg.se
Org.nr: 21 20 00 0852. Bankgiro: 343-5625. Ansvarig utgivare: Kommunchef Lars Ericsson. kommunikation@solvesborg.se

In English

Tourist information in English »

Auf Deutsch

Vorgewählte Informationen auf Deutsch »