Sölvesborgs kommun

Barnteater – Pojken och stjärnan

24 feb
Digitalt
Fantasifull akvarellillustration föreställande en pojke utklädd till clown som ligger i gräset och tittar upp mot natthimlen, omgiven av djur och ett cirkustält.

Pojken och stjärnan av Barbro Lindgren och Sagohuset. En digital teater.

Barbro Lindgrens berättelse Pojken och Stjärnan är ett älskat och humanistiskt äventyr om vänskap. Om kampen för vänskapen och modet i en flykt fast en är rädd. Och om hoppet som plötsligt kan studsa fram i form av en mammahare.

Teatern Pojken och stjärnan streamas och finns tillgänglig under hela dagen. Teatern är gratis med kräver föranmälan. Länk till teatern skickas ut via mail.

Digital barnteater

Tid: 24 februari från kl. 8.00
Målgrupp: 5-9år
Speltid: 55min
Föranmäl till: lisa.johannesson@solvesborg.se
Obs! Begränsat antal platser

Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarsamt omkring. Samma natt föds också ett litet föl i cirkushästarnas vagn. Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen ovanför cirkustältet.

Pojken Pépé och hästen Stjärna blir bästa vänner. Stjärna kan tala men förstås bara med barnen och de som ännu är barn i sina hjärtan. De leker, tränar cirkuskonster och får en dag uppträda tillsammans till publikens jubel.

Men cirkusdirektören är inte nöjd. Stjärna skickas bort på en lastbil och en väntande fångenskap. Allt de båda vännerna har kvar är varandras stjärnor på natthimlen. Välkomna till ett rörande och humoristiskt, visuellt och musikaliskt teateräventyr för hela familjen!

Mer information
Datum: 24 februari 2021
Tid: 08:00 - 23:59
Ort: Digitalt
Pris: Gratis, anmälan krävs.

Senast uppdaterad:

Skriv ut