Sölvesborgs kommun

Kombimodellen – studera till lärare med lön

Två unga tjejer sitter i skolbänken och tittar ned i sina skolböcker, Bakom ses en lärare hjälpa en annan elev.

Sölvesborgs kommun erbjuder en person chansen att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare på Högskolan Kristianstad.

Nu kan du som vill bli lärare studera med lön! Sölvesborgs kommun erbjuder en person chansen att jobba halvtid och samtidigt läsa till lärare på Högskolan Kristianstad i en ny form av lärarutbildning. Ansökan kan göras från 15 februari till 15 mars 2021.

Kombimodellen

Högskolan Kristianstad och kommuner i regionen har tillsammans tagit fram ett utbildnings- och arbetskoncept där vi kan ge dig en unik möjlighet att läsa till lärare med månadslön. Sölvesborgs kommun erbjuder en plats för dig som vill läsa en arbetsintegrerad ämneslärarutbildning, där du arbetar i årskurs 7-9 i någon av våra grundskolor. Vi kallar detta kombimodellen. Låter detta lockande?

Så funkar det från år 1

Under utbildningens första år studerar du 125 procents studietakt och är helt tjänstledig från din anställning. Du genomför verksam­hetsförlagd utbildning (VFU) och förberedande besök på den skola du kommer att ha din placering.

Så funkar det från år 2

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Sölvesborgs kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50 procents undervisning fördelat på tre bestämda dagar i veckan och 75 procent studier. Under två veckodagar studerar du på högskolan tillsammans med dina studiekamrater.

Under din studietid är du knuten till Sölvesborgs Kommun och anställningsavtal skrivs varje år, under förutsättning att du klarar dina studier vid högskolan Kristianstad. Lönen är cirka 18 000 kronor i månaden före skatt och består av en del studielön och en del lön för arbete. Du kan även ansöka om studiestöd från CSN.

Detta är vårt erbjudande

 • Du kan finansiera dina lärarstudier.
 • Du får månadslön under hela året, från år 2, även under lov och ledigheter.
 • Du blir en av de första i södra Sverige som tar lärarexamen med den unika kompetens som denna kombination ger.
 • Vi ger dig stöd i form av mentorskap av legitimerad lärare på din arbetsplats.
 • Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.
 • En unik möjlighet att kunna förankra dina studier med verksamheten på skolan, samtidigt som du tar med dig erfarenheter från ditt arbete som lärare till studierna vid högskolan.
 • Du kan ansöka om studiestöd från CSN.

Utbildningens innehåll

Utbildningen omfattar 240 högskolepoäng och leder till en grundlärarexamen på avancerad nivå. Studietakten 125 procent under år 1 och på 75 procent från år 2. Studierna pågår sammanlagt 10 terminer. Utbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 7-9 i ämnena matematik, fysik och kemi. Utöver dessa ämnen studerar du utbildningsvetenskap och genomför handledd verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Programmet är femårigt och det ingår även studier under ett par sommarterminer.

Så här ansöker du

För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Sölvesborgs kommun och studier på högskolan Kristianstad. Antagningen och rekryteringen sker under våren 2021.

Mellan den 15 februari och 15 mars kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen.
OBS! Tänk på att du alltså ska ansöka både till Sölvesborgs kommun, och till högskolan.

 • Arbetet söker du via sidan "Offentliga jobb eller Platsbanken", >> länk till ansökan via Offentliga jobb.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Bifoga CV och personligt brev.
  Observera att annonsen endast finns tillgänglig under ansökningsperioden, från 15 februari till 15 mars 2021.
 • Utbildningen söker du via Högskolan Kristianstads webbplats, >> länk till Högskolan Kristianstadlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  På högskolans webbsida väljer du den anmälan som gäller för Sölvesborg, om det är här du önskar arbeta. Läs mer på Högskolan Kristianstads webbplats,

Kontakt

Du är välkommen att höra av dig om du har frågor.

Frågor om lärararbetet eller anställningen

Kristina Eriksson, Samordnare, kristina.eriksson@solvesborg.se
eller Per Theorin, Verksamhetschef grundskola, per.theorin@solvesborg.se

Frågor om utbildningen

Länk till Högskolan Kristianstads webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där du hittar mer information och kontaktuppgifter.

Mer information

Läs intervju

Se en intervju med Adam som läser inriktningen åk 7-9: Länk till intervju.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se informationsfilm

Ezgi Tümsa läser den arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildningen på Högskolan i Kristianstad. Hon kombinerar studier på 75 procent med arbete på halvtid på Glimåkraskolan.

Film: Högskolan Kristianstad.

Relaterade länkar

Senast uppdaterad:

Skriv ut