Killebom 2020 ställs in

En strålande solig dag, på bilden syns tivoli och karuseller

Den 23 april fattades beslutet att ställa in Killebom 2020.

Sedan 1973 har Sölvesborgs kommun arrangerat stadsfestivalen Killebom. Det är med tungt hjärta som vi nu meddelar att Sölvesborgs kommun tillsammans med huvudsponsor Sölvesborg-Mjällby Sparbank inte kommer att kunna genomföra den traditionsenliga och mycket omtyckta stadsfestivalen Killebom under 2020.

Beslutet att ställa in Killebom har fattats med anledning av den rådande smittspridningen av coronaviruset varvid Sveriges regering fattat beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Förbudet är straffsanktionerat och gäller tills vidare, det vill säga ingen vet när i tiden det kan upphöra.

Sölvesborgs kommun kommer därför inte att få de myndighetstillstånd som behövs enligt ordningslagen och därmed har festivalorganisationen idag den 23 april tagit beslutet att ställa in festivalen. Alla avtal som tecknats mellan Sölvesborgs kommun och arrangörer avbokas gällande Killebom 2020, alla berörda parter kommer att kontaktas.

Det är många goda krafter som sluts samman i ett sådant stort projekt som vår stadsfestival. Det är inte bara Sölvesborgs kommun som huvudarrangör som planerar och samordnar, även föreningar, artister och företag gör en fantastisk insats för att vi ska få en levande festival. Utan dessa människor skulle det inte bli något Killebom. Vi hoppas att alla har förståelse för det beslut som är taget, och ställer in siktet på att genomföra en fantastisk festival 7-10 juli 2021 istället, säger Sanna Persson, festivalsamordnare.

Killebom flyttas fram till 7-10 juli 2021

Killebom kommer alltså inte att arrangeras senare under 2020, utan festivalen flyttas fram till 7-10 juli 2021. Vi beklagar att vi inte kan välkomna er till Killebom i sommar, men hoppas att ni har förståelse för situationen. Vi ses 2021.

Information till aktörer

Sölvesborgs kommun kontaktar de aktörer, föreningar och artister som på olika sätt är involverade i arrangemanget eller var bokade till festivalen. För kontaktuppgifter till Killebomorganisationen besök Killebomfestivalens webbplats – killebom.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:

Skriv ut