Efterlängtade möten på våra särskilda boenden

Pia som bor på Falkalyckan sitter vid ett bord och fikar med sin dotter Daniella och svärson Cezar. På borden står en plexiglasskärm som skyddar dem från Coronasmitta.

Efterlängtat möte när Pia träffar sin dotter Daniella och svärsonen Cezar.

Sedan den 11 mars har vi haft besöksförbud på våra särskilda boende. Detta för att vi vill skydda våra äldre från Coronaviruset. Dock kan det vara svårt och upplevas ensamt att inte få ta emot besök av sina nära och kära. Vi har därför under en tid arbetat för att hitta lösningar på att man ska kunna träffas igen på ett säkert sätt och nu kan möten ske igen om än med restriktioner.

Plexiglas gör att kan vi ses igen

Omsorgens fixartjänst Jimmy och daglig verksamhet har tillverkat plexiglasskivor i olika storlekar. Dessa sätts upp på bordet mellan de boende och deras besökare. Alla besök sker utomhus och man har placerat platsen man träffas på så att den är minst två meter från entrédörrar och gångstråk kring boendena. Alla särskilda boende har fått mötesplatser så att man ska kunna ta emot besök på alla ställen.

Boka besök

Innan man gör sitt besök bokar man det genom att kontakta personal på boendet. Inför varje besök så spritas och rengörs mötesplatsen. Allt för att möten ska vara säkra och trygga.

Pia som bor på Falkalyckan har sett framemot att få träffa sin dotter Daniella och svärsonen Cezar igen. Det är ett efterlängtat möte och de fick en härlig pratstund och passade även på att ta en god fika tillsammans.

”Vi är glada att vi kan hjälpa våra boende att få träffa sina anhöriga och vänner igen. Det är verkligen efterlängtat. Vi är också tacksamma att vi fått fin hjälp från fixarJimmy och deltagare i daglig verksamhet som tillverkat skärmarna. Det är de som gör det möjligt för oss att vi kan göra det möjligt att man kan träffas igen i dessa speciella tider, säger Filip Mathisson, Enhetschef på Falkalyckan”.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Sidan publicerad av: Webbadministratör kommunikationskontoret