Att hålla avstånd i sommar

Bild

Tillsammans hindrar vi smittspridningen. Foto: Sölvesborgs kommun

I sommar kanske du passar på att upptäcka Sölvesborgs kommuns olika smultronställen så som restauranger, butiker, parker, naturupplevelser och stränder. Härligt tycker vi, men vi vill påminna om att även på dessa platser tänka på att hålla avstånd, undvika trängsel och stanna hemma om du har minsta symtom.

Vad kan du göra om det är trångt på platsen?

Om du är i butiker eller liknande verksamhet kan du kontakta ägaren, välja en annan tid då det är färre kunder eller byta butik. Sölvesborgs kommun har inget tillsynsansvar över butikverksamhet.

Om du besöker restauranger, caféer och liknande verksamhet kan du kontakta ägaren, välja en annan tid eller besöka ett annat matställe. Om du upplever trängsel hos verksamheter som serverar mat och dryck kan anmäla det genom ett webbformulär hos Miljöförbundetlänk till annan webbplats som har tillsynsansvar enligt den nya lagen från 1 juli.

Om du är på stranden eller en annan allmän plats kan du åka vidare till en annan plats där det inte är lika mycket folk och där du kan njuta av sommaren på ett tryggt och säkert sätt. Kanske genom hitta en ny badplatslänk till annan webbplats, friluftsområdelänk till annan webbplats eller bege dig till en annan plats på vår hemesterturlänk till annan webbplats. Ta gärna med dig handsprit så att du kan hålla god handhygien ute i naturen. Mer tips hittar du även på VisitSölvesborgs webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Berätta för oss via vår e-tjänst hur rekommendationerna följs

Berätta för oss hur du upplever att Folkhälsomyndighetens rekommendationer, riktlinjer och råd efterföljs på olika platser i Sölvesborgs kommun via vår e-tjänstlänk till annan webbplats.

Varken polisen eller Sölvesborgs kommun kan avhysa personer utifrån grunden att det är trångt på en plats. En allmän plats är till för alla och under rådande viruspandemi är det viktigt att var och en tar ansvar för att inte sprida smitta vidare.

Senast uppdaterad:

Skriv ut