Vädjan till vårdnadshavare i förskola

Material att använda vid pyssel, som saxar, pennor

Vädjan till vårdnadshavare med barn i förskola att stanna hemma.

 Vi arbetar aktivt i förskolan för att minska risken att någon blir smittad och uppmanar all personal och barn som har förkylningssymtom att stanna hemma. Vi har just nu ett ansträngt personalläge och med anledning av det vädjar vi till vårdnadshavare med 15-timmarsbarn och de som har möjlighet hålla barnen hemma över jul att ha sina barn hemma.

Vi är just nu i en period med ökad smittspridning i vår kommun och vi har stor frånvaro bland personalen. Barnomsorg är en väldigt viktig funktion i samhället och vi arbetar för att i så stor utsträckning som möjligt hålla förskolor i gång.

Allmän förskola, 15-timmarsbarn

Vi vädjar till alla vårdnadshavare som är hemma, för att man exempelvis är föräldraledig, arbetslös eller permitterad, och som har barn inom allmän förskola, 15-timmarsbarn, att stötta vår personal i det ansträngda läget vi nu är i genom att hålla barnen hemma om ni har möjlighet. Vädjan vänder sig till er alla, med både avgiftsfri och betalplats.

Förkyld personal och barn

Vi vill även påminna om att det är viktigt att barn stannar hemma så länge de har symtom så att man inte riskerar smitta andra i sin närhet. Det gör att fler får stanna hemma, för närvarande främst på grund av förkylningar.

I dagsläget testas enbart vuxna personer i Region Blekinge för Covid-19.

Julvädjan

Under julledigheten, vecka 52, 53 och 1, vädjar vi även till alla arbetande vårdnadshavare som inte har behov av omsorg att överväga möjligheten att hålla era barn hemma. Genom att göra det underlättar du vår planering.

”Tack för er förståelse och goda samarbete

Senast uppdaterad:

Skriv ut