Näringslivsdag

4 maj
Sölvesborg
nicolina.sallberg@solvesborg.se

Välkomna till en heldag fylld av nätverkande och inspiration fredagen den 4 maj klockan 11:00-17:00 i Slottslängorna i Sölvesborg!

Dagen är för er som är eller vill bli företagare i Sölvesborg eller närliggande områden, eller av någon annan anledning har intresse av lokala näringslivs- och arbetsmarknadsfrågor, till exempel i rollen som förtroendevald eller anställd i offentlig sektor.

Efter klockan 17:00 fortsätter kvällen med after work för de som har möjlighet.

Vi presenterar stolt följande program (alla tider är ungefärliga):

11:00 Insläpp, registrering, mingel och lunch
Vi öppnar upp portarna till Slottslängorna där ni välkomnas av våra ambassadörer som checkar av mot anmälningslistan och lämnar över era namnbrickor. Ambassadörerna finns också där för att hjälpa er om ni har frågor om dagen och/eller om Sölvesborgs kommun.

Lunchen blir “Blekingsk Jambalaya på Creolskt vis – från Sölvesborg, den svenska södern”. Den Blekingska Jambalayan kommer från restaurang Kajutan och serveras från wokpannor med tillbehören vitlöksyoghurt, bönsallad och majsbröd. Måltidsdrycker som finns att välja på är mineralvatten, läsk eller lättöl. Det kommer att framgå vad som är specialkost för de personer som anmält detta i förväg, men prata med serveringspersonalen om du ändå känner dig osäker.

12:30 Välkomna till näringslivsdagen i Sölvesborg 2018
Nu rör vi oss mot scenen i lokalen, där Sölvesborgs kommuns näringslivschef Stefan Olofsson hälsar alla välkomna och presenterar moderator Patrik Lundberg, författare, journalist och egenföretagare.

Milad Mohammadi, porträttbild.

12:45 Föreläsning Milad Mohammedi: mångfald och inspiration
Milad Mohammadi är en flitigt anlitad talare och vinnare av en rad utmärkelser, bland annat "Stora talarpriset" 2017. Han är jurist, statsvetare och föreläsare. Med sin egen historia i centrum levererar Milad med sin föreläsning både inspiration och kunskap. Han trollbinder sina åhörare genom att tala om hur vi tillsammans kan skapa ett hållbart samhälle – och hur vi kan lära oss att se möjligheter i våra olikheter.

13:30 Dags att sträcka på benen! Mingel och fika från Fikalösningar

14:15 Vår moderator bjuder upp Sölvesborgs kommuns besöks- och näringslivsutvecklare Sanna Persson, och vår, Handelsföreningens och Fastighetsägarnas handelsutvecklare Ann-Louise Bolin. Därefter blir det trolleri från Douglas Nordenbeldt, känd både lokalt och nationellt genom sin medverkan TV-programmet Talang.

14:30 Föreläsning Kjell Dahlin: popretorik och strategisk kommunikation

Kjell Dahlin, porträttbild.

Vi har lyckats boka en av Sveriges mest inspirerande talare inom området retorik och strategisk kommunikation: Kjell Dahlin! Kjell är retorikexpert, författare, utbildare och föreläsare. I sin föreläsning beskriver han vilken oerhörd kraft retoriken har när man möter andra människor. På ett intelligent och humoristiskt sätt berättar han hur du lyckas med din kommunikation.

15:15 Upp och gå igen! Mingel och fika från Fikalösningar

15:50 Patrik Lundberg presenterar Sölvesborgs kommuns landsbygds- och näringslivsutvecklare Anette Ingemansson, kommunikatör Nicolina Sällberg och vår och Arbetsförmedlingens projektledare för PAP: Praktikplatser och Arbete i Privat sektor, Moma Merzi. Trollkarlen Douglas Nordenbeldt bjuder på ännu mer magi.

Laila Bagge, porträttbild.

16:00 Föreläsning Laila Bagge: en sann entreprenör
Laila Bagge är känd bland annat för sin medverkan i Idol-juryn, Let's Dance och Rix MorronZoo. Laila är låtskrivare, sångerska, manager och entreprenör. Huvudbudskapet med hennes föreläsning är att man måste våga tänka utanför ramarna för att komma vidare, och att man måste våga misslyckas för att vinna.

17:00 Tack för att ni kom!
Vår moderator tackar alla er som kom och vår after work startar.

After work
På after worken spelar det lokala bandet 4Play, en ny konstellation för just näringslivsdagen, men med rutinerade medlemmar från olika andra sammanhang till exempel: Redline, Täckbandet, A.C.T med mera. Tillsammans har medlemmarna Herman Saming, Henrik Block, John Linden och Mattias Olsson över 100 år av erfarenhet som musiker och underhållare i coverband, dansband, hårdrock, after ski med mera.

Dessutom kommer det att finnas en after work-bar som säljer kolgrillade hamburgare med pepperjack cheese, brioche, picklad lök, sallad och rökig chili-ketchup, och där det även kommer att finnas starköl, vin, cider och alkoholfritt. Allting i after work-baren säljs på plats, betalningsalternativen som finns tillgängliga är kontant eller betalkort. After work-baren ingår alltså inte i kostnaden för näringslivsdagen som faktureras ditt företag i efterhand. Restaurangen Kajutan står bakom after work-baren.

 Anmälan

Vi har begränsat antal platser så anmälan krävs, senast fredagen den 27 april. Priset är 300 kronor per person och i det ingår tre föreläsningar, lunch och fika. Ni faktureras i efterhand. Sista dagen att avboka om ni anmält er men fått förhinder för att slippa faktureras är fredagen den 27 april.

Anmäl er härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Varmt välkomna!

Mer information
Datum: 4 maj 2018
Tid: 11:00 - 17:00
Ort: Sölvesborg
Plats: Slottslängorna, Slottsallén, 294 31 Sölvesborg
Pris: 300 kronor per person
Skriv ut
Senast uppdaterad: 26 april 2018
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.