• Startsida
  • / Evenemang
  • / Inbjudan till lantbrukare m.fl. i Blekinge som är intresserade av att producera egen energi (biogas och solceller)

Inbjudan till lantbrukare m.fl. i Blekinge som är intresserade av att producera egen energi (biogas och solceller)

20 nov
Ysane
goran.gustavsson@energikontorsydost.se

Lantbrukare i Blekinge har en stor potential att själva producera biogas och solel. Biogas kan produceras enskilt för eget behov av värme eller el. Där det är stor koncentration av lantbruk, främst i de västra delarna av länet, finns dessutom möjlighet med en mer storskalig produktion för att uppgradera gasen till drivmedel. Länet har också, särskilt i de östra delarna, stor solinstrålning. Lantbrukarna har stora tillgängliga ytor, t.ex. tak, och behov av elen.

Två organisationer bjuder nu gemensamt in till en inspirationskväll om egenproducerad biogas och el från solceller. Kvällen ger dig en inblick i olika tekniska möjligheter, regelverk och hur kalkylen kan se ut med olika stöd.

  • Energikontor Sydost är en oberoende aktör som ägs bland annat av kommunerna i Sydöstra Sverige och som arbetar för att vi ska producera mer förnybar el och energieffektivisera.
  • Greppa näringen är ett projekt som hjälper lantbruk med lösningar som ligger i framkant inom miljö- och klimatområdet och är en drivkraft för lönsam tillväxt i den svenska lantbruksnäringen. Projektet drivs av Jordbruksverket, LRF och Länsstyrelserna.

Tid: den 20 november, kl. 17:30 – ca 20.00
Plats: Församlingshemmet vid Ysane kyrka
Arrangör: Energikontor Sydost och Länsstyrelsen i Blekinge län

Välkommen med din anmälan till goran.gustavsson@energikontorsydost.se senast 13 november. OBS begränsat antal platser. I din anmälan, ange: Namn och tel.nr. där du nås dagtid. Du får en skriftlig bekräftelse tillbaka.

Träffen är kostnadsfri och vi bjuder på fika! Välkomna!

Mer information
Datum: 20 november 2018
Tid: 17:30 - 20:00
Ort: Ysane
Plats: Församlingshemmet vid Ysane kyrka
Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 november 2018
Sidan publicerad av: Henrik Ivansson