Parahandboll summer camp - unikt handbollsläger

Parahandboll summercamp på Valjeviken

Parahandboll summercamp på Valjeviken

Under fem dagar har det i Sölvesborg varit det första parahandbollslägret i Sverige. Man har bott och haft delar av sin träning på Valjeviken. Några har även tränat i Sölvesborgs idrottshall.

Ca 50 deltagare har tränat handboll och umgåtts tillsammans. I Sverige finns 19 handbollsklubbar som bedriver parahandboll, handboll för personer med funktionsvariationer. Deltagarna på lägret kom bl a från Lomma, Karlstad, Alingsås, Göteborg, Kristianstad, Karlskrona och Sölvesborg. Deltagarna var mellan 7 – 50 år.

Parahandbollslägret var uppdelat i två olika grupper. En för rullstolklass, för personer med rörelsehinder och en gåendeklass, för personer med intellektuella funktionsvariationer. I båda klasserna planeras det att utveckla kommande landslag.

För rullstolsklassen är Frida Johansson är förbundskapten och den gåendeklassen är det Ida Lundquist och Jessica Svensson som ansvarar för utvecklingsarbetet.

Just nu finns det ett representationslag för Sverige. Målsättningen är att Sverige ska ha två landslag i parahandboll, ett i rullstolsklass och ett i gående klass.

Det märks tydligt att deltagarna trivs och vi vågar nog tro att detta inte var det sista parahandbollslägret som kommer att arrangeras i Sölvesborg.

Senast uppdaterad: 18 juni 2019

Skriv ut