• Startsida
  • / Resekort, resetillägg och inackorderingsbidrag för gymnasiet

Resekort, resetillägg och inackorderingsbidrag för gymnasiet

En av Blekingetrafikens bussar. Foto: Blekingetrafiken.

Ansökan om resekort för gymnasieskola i Olofström eller Kristianstad och ansökan om kontant resetillägg och inackorderingsbidrag görs via Sölvesborg-Bromölla kommunalförbund. Foto: Blekingetrafiken.

Nu börjar det bli dags för dig som ska börja gymnasiet att ansöka om resekort, resetillägg och inackorderingsbidrag.

Resekort för buss och tåg

För gymnasieskola i Sölvesborg, Karlshamn eller Ronneby

Gymnasieelever som är folkbokförda i Sölvesborg och som ska gå på en skola i Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby eller Klaragymnasiet i Olofström ansöker om och får sina resekort från skolan i samband med skolstart.

För gymnasieskola i Kristianstad, Olofström eller annan ort

Gymnasieelever som är folkbokförda i Sölvesborg och som ska gå på en skola i Kristianstad, Olofström eller någon annanstans (förutom Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby eller Klaragymnasiet i Olofström) måste ansöka om, och får resekort från Sölvesborg-Bromölla kommunalförbund (SBKF).

Du får då Skånetrafikens kort skickat hem till dig med post. Behöver du ha både Blekingetrafikens och Skånetrafikens resekort, så kommer Skånetrafikens kort att skickas hem till dig, medan du kommer att behöva hämta ut Blekingetrafikens kort på Tunnbyskolan, Storgatan 69 A i Bromölla, mellan 12-14 augusti klockan 07:30-12:00 eller 12:30-16:00.

Du hittar ansökningsblanketten här på deras hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Skicka den ifyllda blanketten till:

Camilla Johansson
Sölvesborg-Bromölla Kommunalförbund
Storgatan 69 A
295 35 Bromölla

Borttappat eller skadat kort

Om du tappar bort ditt kort eller skadar det så att det inte går att använda innan läsåret är slut, så måste du ansöka om ett nytt. Det gör du hos den du fick kortet ifrån, antingen din skola eller Sölvesborg-Bromölla kommunalförbund. Du kommer då att behöva betala en avgift för ett nytt kort.

Elev behåller Skånetrafikens kort varje läsår annars kostar det 300:- att få ut ett nytt.

Kontant resetillägg och inackorderingsbidrag

Skicka den ifyllda blanketten till:

Camilla Johansson
Sölvesborg-Bromölla Kommunalförbund
Storgatan 69 A
295 35 Bromölla

Skriv ut
Senast uppdaterad: 9 augusti 2019
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg