Svartsjuka är inte romantiskt

Bilden har texten Svartsjuka är inte romantiskt samt en grafisk illustration på ett hjärta som genomborras av en dolk

Just nu pågår den nationella kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt

För fjärde året i rad genomförs kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt. Kampanjen pågår under februari och mars månad. Syftet är att öka ungas kunskaper som vad som är en bra relation och vad våld är, men även att bredda kunskapen hos vuxna när det gäller våld i ungas relationer.

– Vi vill väcka eftertanke hos unga och få dem att fundera över hur deras relationer ser ut och vad som kännetecknar en bra relation. Samtidigt som vuxna runtomkring unga behöver förstå vad det handlar om, ta sitt ansvar och tydligt markera att våld under inga omständigheter är okej eller ursäktat, säger Karin Svensson, samordnare, våld i nära relationer, Sölvesborgs kommun.

På Bokelundsskolan kommer kampanjens stödmaterial användas som underlag under vecka 10 då årskurs 8 har temadagar om sex och samlevnad.

Är du i en schyst relation?

Vi har medarbetare inom kommunen som kan hjälpa dig komma ur en våldsam relation.

Här kan du som är drabbad eller utsätter någon annan läsa mer och få hjälp och stöd av Sölvesborgs kommun.

Ungarelationer.se är en nationell stöd- och kunskapsplattform för att motverka våld i ungas parrelationer.

www.ungarelationer.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som är mellan 15-20 år göra ett quiz för se hur schysst din relation är , läsa om olika typer av våld, varningstecken och hur en bra relation kan vara. Varje kväll mellan 20-22 är en anonym chatt öppen där du som blir utsatt i din relation, är kompis eller är den som utsätter är välkommen att skriva.

Sölvesborgs kommun deltar i och stöttar kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt. Kampanjen görs i samarbete med Jämställdhetsmyndigheten, länsstyrelserna och ungarelationer.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut