Upptäck Sölvesborg med Hemesterturen 2020!

Två kvinnor tittar på en karta och ser glada ut

Hemesterturen 2020 pågår till den 21 augusti

Upptäck Sölvesborgs pärlor och tävla om fina priser i sommar! Idag fredagen den 3 juli startar Sölvesborgs kommun igång Hemesterturen, som pågår hela sommaren fram till den 16 augusti. Cykla, vandra eller färdas med bil, och hitta rätt plats till rätt bild, med hjälp av en karta. Du kan också ladda upp din bästa bild från hHemesterturen på sociala medier.

Idén till Hemesterturen

Initiativtagare till Hemesterturen är besöksnäringsutvecklare Sanna Persson och turistinformatörerna André Julinder och Angelina Jönsson på Sölvesborgs kommun. Det började som en idé för att stötta besöksnäringen under Covid-19 samtidigt som man ville göra något nytt för alla ”hemestrare”.

Hemesterturen är en helt ny tävling där vi hoppas att turister och våra invånare ska upptäcka hela kommunen, samtidigt som man gör en rolig aktivitet med vänner och familj. Det är ingen tävling som behöver gå snabbt, utan tvärtom, låt den gärna pågå hela sommaren.

Till tävlingens hjälp får man ett tävlingsunderlag – en karta som också visar tjugo olika motiv tagna någonstans i kommunen. Varje foto har en bokstav som ska matchas ihop med med rätt nummer på kartan. De tjugo platserna ligger i anslutning till olika besöksmål, så som caféer, butiker, restauranger, gårdsbutiker eller andra besöksanläggningar. På kartan har vi ritat ut en föreslagen rutt som kan ses som ett stöd, men självklart kan man välja andra vägar till målet.

Tävlingsunderlag

Tävlingsunderlaget finns att hämta på Sölvesborgs turistbyrå/Medborgarkontor och hos flera företag inom besöksnäringen. Du kan också ladda ner kartan som PDF och skriva ut hemma, vi rekommenderar att skriva ut på A3.

Tävling 1 – Hemestertur med karta

Hitta platsens motiv och anteckna bildens bokstav med rätt siffra. Tävlingsblanketten lämnas in senast den 21 augusti på Sölvesborgs Turistbyrå eller maila in formuläret till turistbyran@solvesborg.se med ”Hemesterturen 2020” i ämnesraden, så deltar du i utlottningen av fina priser. Vinnarna kontaktas efter att tävlingen är avslutad.

Tävling 2 – Dela din finaste bild från Hemesterturen

Ladda upp din bästa bild från turen på sociala medier. Hashtagga din inlägg med #visitsolvesborg och #hemesterturen2020. En jury kommer sedan välja ut den finaste bilden och meddela vinnaren efter tävlingen är avslutad. OBS! Tänk på att du behöver ha en öppen profil på ditt konto för att kunna delta i tävlingen.

Frågor?

Sölvesborgs turistbyrå
0456-81 61 81

Senast uppdaterad: 28 juli 2020

Skriv ut