Självhjälpsgrupp för dig som har en närstående som tagit sitt liv

Självhjälpsgrupper under hösten för dig som har en närstående som tagit sitt liv. Foto: Pixaby

Sorgen och smärtan kan kännas svår och komplicerad när du förlorat en närstående som tagit sitt liv. Under hösten erbjuds samtalsträffar för dig som vill träffa andra i samma situation och dela erfarenheter, råd och uppleva gemenskap.

Det kan vara svårt att tala om självmord, både inom familjen och i sin omgivning. Det är många som inte vet hur man ska bete sig och som anhörig till någon som tagit självmord kan man känna sig lämnad i tystnaden.

Genom våra självhjälpsgrupper kan du träffa andra i samma situation som upplevt sorg, saknad och smärta. Genom samtal stödjer ni varandra att må bättre igen.

För dig som vill vara med i gruppen

Vill du vara med i en självhjälpsgrupp kan du höra av dig Bert Bengtsson, samordnare för psykisk hälsa i Karlshamns kommun på telefon 0454- 56 33 37 eller e-post bert.bengtsson@karlshamn.se

Du kan också kontakta Maiellen Stensmark, ordförande i SPES i Blekinge, på telefon 070- 290 08 24 eller e-post maiellenstensmark@hotmail.com

Du kan anmäla dig till att vara med under alla tre träffar eller om du har förhinder bara medverka under någon av dem.

Var och när träffarna äger rum

Tisdag 6 oktober, kl. 17.30–19.00

Under mötet kommer Maiellen Stensmark, ordförande i SPES i Blekinge, föreläsa förebyggande arbete kring självmord och om sina egna erfarenheter som anhörig. Efter föreläsningen är det samtalsgrupp.

Tisdag 3 november, kl. 17.30–19.00

Tisdag 1 december, kl.17.30–19.00

Lokal

Mötesplats Karlshamn, Regeringsgatan 46, Karlshamn

Självhjälpsgrupperna anordnas av Sölvesborgs, Olofströms och Karlshamns kommun i samarbete med anhörigföreningen Suicid prevention och efterlevnadsstöd (SPES i Blekinge).

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 06 oktober 2020

Skriv ut