Självhjälpsgrupp för dig som har en närstående som tagit sitt liv

Självhjälpsgrupper under hösten för dig som har en närstående som tagit sitt liv. Foto: Pixaby

Sorgen och smärtan kan kännas svår och komplicerad när du förlorat en närstående som tagit sitt liv. Under hösten erbjuds samtalsträffar för dig som vill träffa andra i samma situation och dela erfarenheter, råd och uppleva gemenskap.

Det kan vara svårt att tala om självmord, både inom familjen och i sin omgivning. Det är många som inte vet hur man ska bete sig och som anhörig till någon som tagit självmord kan man känna sig lämnad i tystnaden.

Genom våra självhjälpsgrupper kan du träffa andra i samma situation som upplevt sorg, saknad och smärta. Genom samtal stödjer ni varandra att må bättre igen.

För dig som vill vara med i gruppen

Vill du vara med i en självhjälpsgrupp kan du höra av dig Bert Bengtsson, samordnare för psykisk hälsa i Karlshamns kommun på telefon 0454- 56 33 37 eller e-post bert.bengtsson@karlshamn.se

Du kan också kontakta Maiellen Stensmark, ordförande i SPES i Blekinge, på telefon 070- 290 08 24 eller e-post maiellenstensmark@hotmail.com

Du kan anmäla dig till att vara med under alla träffar eller om du har förhinder bara medverka under någon av dem.

Var och när träffarna äger rum

Tisdag 3 november, kl. 17.30–19.00

Christina Hallberg, anhörigsamordnare i Sölvesborgs kommun och Bert Bengtsson, Karlshamns kommun, är med inledningsvis och presenterar de olika stöden du som anhörig kan få i våra kommuner. Därefter blir det samtal och delade erfarenheter.

Tisdag 1 december, kl.17.30–19.00

Lokal

Mötesplats Karlshamn, Regeringsgatan 46, Karlshamn

Självhjälpsgrupperna anordnas av Sölvesborgs, Olofströms och Karlshamns kommun i samarbete med anhörigföreningen Suicid prevention och efterlevnadsstöd (SPES i Blekinge).

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 26 oktober 2020

Skriv ut