Broschyr om Sölvesborgs offentliga konst- och arkitektur delas ut till kommuninvånare

En snötäckt skulptur, Ask & Embla, föreställande en pojke och en flicka. I bilden är framsidan på en broschyr inklippt, som visar en abstrakt bronsfigur.

Gå en rundvandring i Sölvesborg och upptäck den offentliga konsten och arkitekturen med hjälp av Sölvesborgs konstförenings broschyr.

Är du intresserad av att utforska och lära dig mer om den offentliga konsten och arkitekturen i Sölvesborgs stad, och söker du tips på en aktivitet att göra utomhus nu när vardagen inte är sig lik? Den 13 december får alla hushåll i kommunen en broschyr i brevlådan som berättar om vår offentliga konst och arkitektur, och uppmuntrar till en rundvandring i staden.

​Solfågel och Ariel, Musa och Ask & Embla, Tingshuset och Järnvägsstationen, alla är de offentliga skulpturer eller byggnader som finns i vår vackra kommun. En del har stått där länge, andra är något av nykomlingar. Kanske tar vi dom för givet då vi passerat dom tusen gånger på väg till affären eller under promenaden, men de bär alla på en historia och en gedigen tanke från konstnär och arkitekt.

Utskick 13 december till Sölvesborgs kommuninvånare

Söndagen den 13 december får alla hushåll i Sölvesborgs kommun en broschyr i brevlådan som berättar om vår offentliga konst och arkitektur, med en karta över konstverken och byggnadernas placeringar. Broschyren delas ut till alla hushåll i kommunen, även till boende med ”nej tack” till reklam.

Tillgängliggör offentlig konst

Detta utskick är en del av samstyrets handlingsprogram där just tillgängliggörandet av den offentliga konsten finns med som egen punkt.

Sölvesborgs konstförening

Sölvesborgs konstförening står bakom broschyren med text av Karin Maltestam och Thomas Kjellgren samt foto av Ingmar Nilsson.

För en aktiv fritid

Vi hoppas att denna broschyr ska inspirera till en fin konstrunda för alla åldrar!

För fler tips om en aktiv fritid i coronatider har Sölvesborgs kommun sammanställt information för dig.
Läs mer om hur du kan ha aktiv fritid i Sölvesborgs kommun under pandemin.

Digital karta och rundvandring

Du kan också gå rundan med hjälp av en digital karta direkt i din mobiltelefon. Eller upplev vår fina konst och arkitektur direkt hemma från soffan.
Länk till Offentlig konst- och arkitektur i digitalt formatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson

Anders Nylander, Kultur och Bibliotekschef, Sölvesborgs kommun
anders.nylander@solvesborg.se

Senast uppdaterad:

Skriv ut