Badbuss till Sandviken och Torsö

Barn som badar i Sandviken. Foto: Sölvesborgs kommun.

Barn som badar i Sandviken. Foto: Sölvesborgs kommun.

I Sölvesborg kommer det sommaren 2019 finnas en badbuss som går från resecentrum till stränderna i Sandviken och på Torsö. Badbussen är ett alternativ för dig som vill slippa tänka på var och hur du ska parkera eller som kanske ändå redan har ett sommarkort för kollektivtrafik. De är också för dig som inte vill eller kan köra själv, till exempel om du fortfarande är för ung för att ha körkort för bil. Eller för dig som besöker Sölvesborg utan bil, till exempel som turist.

Datum och tid

Badbussen i Sölvesborg kommer att börja gå den 17 juni 2019, på måndagen veckan efter att kommunens grundskolor och gymnasieskolans sommarlov har börjat. Då har Blekingetrafikens sommarkort också börjat gälla. Bussarna kommer att gå från resecentrum cirka klockan 10:00 och 11:00, och tillbaka cirka 14:00 och 16:00.

Här stannar bussen

Bussen kommer att gå i en slinga som börjar på resecentrum, sedan går den först till Sandviken, sedan till Torsö och omvänt tillbaka. I Sandviken kommer bussen att stanna på badplatsens parkering. Det kommer att bli två stopp i Torsö, ett vid korsningen på Storkvägen för promenad till stranden i västra Torsö, och ett i hamnen. Badbussen kan alltså även fungera som ett sätt att ta sig till centrala Sölvesborg och tillbaka hem igen för de som bor på Torsö och i Sandviken.

Busshållsplatser

Slingan kommer att gå längs med följande busshållsplatser för av- och påstigning:

 • Sölvesborg resecentrum
 • Hästtorget
 • Klosterplan
 • Snapphanegatan
 • Tivolivägen
 • Drottning Margaretas väg
 • Besmansvägen
 • Sölve
 • Ljungaviken
 • Siretorp
 • Sandvikens badplats
 • Torsö Storkvägen
 • Torsö hamn

För dig som reser längre

Om du vill åka från någon annan del av kommunen eller regionen går det i många fall bra att först ta cykel, buss eller tåg in till centrala Sölvesborg, och sedan resa vidare med anslutande badbuss. Du får inte ta med din cykel på badbussen. Barnvagn eller rullator går däremot bra att ta med.

Packa med något att dricka och äta om du ska till Torsö

I Sandviken finns en långgrund sandstrand med tillhörande brygga, toalett, kiosk, restaurang, lekredskap och plan för beachvolleyboll. På Torsö finns endast en långgrund sandstrand och en enkel toalett, så kom ihåg att packa med något att dricka och äta om du tänkt att hoppa av bussen här.

Såhär tar du dig med buss från resecentrum till de andra stränderna

Till Hällevik går stadsbuss 2 en gång i timmen dagtid året om, detsamma gäller för Hörvik. Till Norje går buss 433, också en gång i timmen större delen av dagen. Den buss som stannar närmast Tredenborg är stadsbuss 1 till Falkvik. Den går också en gång i timmen dagtid.

Kollektivtrafiken i Blekinge

Region Blekinge har genom Blekingetrafiken ansvaret för kollektivtrafiken i regionen. Sölvesborgs kommun väljer att köpa till vissa linjer och avgångar från Blekingetrafiken som inte regionen har med i sina prioriteringar, men som vi tycker är särskilt viktiga. Badbussen är ett exempel på ett sådant tilläggsköp vi gjort. Vi har även regelbundna avstämningar med regionen om hur kollektivtrafiken som helhet fungerar i Sölvesborg. Mer information om Blekingetrafiken hittar du på deras hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Priser och regler

Information om biljettpriser och andra regler för kollektivtrafiken i Blekinge hittar du på Blekingetrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tidtabell för badbussen

Tidtabell för badbussen hittar du Blekingetrafikens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 maj 2019
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg
Trafik och resor