Turism, att besöka Sölvesborg

Rådhusparken i Sölvesborg

Rådhusparken i Sölvesborg

Det är lätt att falla för Sölvesborg

Vad är det som gör att man blir förälskad? Det handlar om närhet, engagemang, värme och inte så lite charm – om det lilla extra. Och det är väldigt lätt att falla pladask för Sölvesborg. Här samsas jazz och hårdrock, böckling och bruschetta. Här flirtar havet med ängarna och kullerstenarna med de kritvita sandstränderna.

I Sölvesborgs kommun finns det plats för alla och det finns även en särskild sorts värme, som inte har med de sydliga breddgraderna att göra. Värmen är nyfiken och hjälpsam och den kommer från människorna som bor här. Välkommen hit!

Mitt i naturen

Känner du för att spela golf, cykla, vandra, fiska, simma, segla, rida eller solbada? I Sölvesborg är naturen alltid nära oavsett om du bara vill vara eller aktivera dig. Här är det faktiskt inte långt till någonting som är trevligt. Det mesta ligger på en skön promenads avstånd eller en cykeltur bort. Och om du tar tåget eller bilen kan du snabbt vara på Kreativum i Karlshamn eller mitt i Köpenhamns storstadspuls. Du längtar snart tillbaka till gemytet i Sölvesborg – skönt att resan är så kort!

Låt dig charmas av en gammeldansk

Vår vackra stadskärna går i vanilj, mildgult, aprikost, tegelrött och rosa. Lageråsa, närmare bestämt. Kulören har fått sitt namn efter Jan Lagerås, högt uppskattad stadsarkitekt i Sölvesborg under 30 år, och den är välkänd bland landets arkitekter. Den mjuka färgpaletten håller ihop bebyggelsen i stadskärnan. Runt torget är det medeltida gatunätet bevarat och en liten bit bort ligger stadens äldsta byggnad – St Nicolai kyrka som uppfördes runt sekelskiftet 1300. Då stod Sölvesborgs slott redan på plats för att skydda Danmarks intressen. I dag är slottsruinen och den härliga slottsparken väl värda ett besök och en promenad!

Fastän det är drygt 350 år sedan Blekinge blev svenskt, är Sölvesborgs danska arv väldigt tydligt. Och om du träffar på någon som pratar listerländska finns det en hel del danska inslag i den spännande dialektens ordlista.

Visit Sölvesborg, auktoriserad turistbyrå

Vill du ha tips på aktiviteter eller en vägbeskrivning? Fråga oss på turistbyrån, vi hjälper dig gärna!

Tourist information logotyp, grön. 

Kontakt

Visit Sölvesborg (auktoriserad turistbyrå)
Stadshuset, Repslagaregatan 1, 294 34 Sölvesborg
Telefonnummer: +46(0)456-81 61 81
E-post: turistbyran@solvesborg.se

 Öppettider

Ordinarie öppettider

Måndag-torsdag 08:00-17:00
Fredag 08:00-16:00
Lördag-söndag stängt

Du kan läsa mer om vad som finns att göra i Sölvesborg på Visit Blekinges hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade länkar
Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 13 november 2018
Sidan publicerad av: Medborgarkontorets webbredaktör
Uppleva och göra