Bibliotek

Internet, dagens tidning eller lite småprat med kända och okända? Biblioteket är en mötesplats dit alla är välkomna – och du kan göra mycket mer än att låna böcker! I Sölvesborg finns ett centralt huvudbibliotek, Sölvesborgs bibliotek och lärcentrum, och tre mindre bibliotek som kallas filialer och också fungerar som skolbibliotek, i Mjällby, Hällevik och Norje. Det finns också bibliotek i kommunen som bara fungerar som skolbibliotek och inte är öppna för allmänheten, utan bara för skolbarnen.

Vi som jobbar på biblioteken kan hjälpa dig att hitta böcker, tidningar, musik och film som du vill låna. Biblioteken i Sölvesborg har fler än 80 000 titlar på 15 olika språk att låna ut, och dessutom kan vi låna åt dig på andra bibliotek, så att du får tillgång till ännu fler titlar på ännu fler språk. Vi har lättlästa böcker, böcker med extra stor stil och talböcker.

Läs mer

Skriv ut
Senast uppdaterad: 25 oktober 2017
Sidan publicerad av: Nicolina Sällberg
Uppleva och göra
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK