Lärcentrum och filialer

Sölvesborgs biblioteksfilialer finns vid grundskolorna i Hällevik, Mjällby och Norje. I anslutning till Sölvesborgs huvudbibliotek finns vårt lärcentrum, som du som är över 18 år och studerar kan använda dig av.

Filialer

Mjällby bibliotek

Mjällbys bibliotek ligger i anslutning till Mjällby skola. På biblioteket i Mjällby kan du låna böcker, ljudböcker och filmer. Du kan också bläddra i tidskrifter eller använda kopiator. Under skoltid har du möjlighet att besöka biblioteket även på andra tider än de som kommunbiblioteket ansvarar för.

Hälleviks bibliotek

Hälleviks bibliotek ligger i anslutning till skolan i Hällevik. Här kan du låna böcker, ljudböcker och filmer. Hos oss kan du slå dig ner en stund och bläddra i en tidskrift. Du kan också reservera tid för att använda dator med Internetanslutning.

Norje bibliotek

Norje barn- och skolbibliotek ligger vid Norje skola. På bibliotek finns mestadels barn och ungdomsböcker, men du kan även beställa och hämta vuxenböcker.

Lärcentrum

För dig som studerar

I anslutning till Sölvesborgs huvudbibliotek finns Lärcentrum, som du som är över 18 år och studerar på till exempel högskola eller universitet, folkhögskola eller vuxenutbildning kan använda dig av.

Du kan använda dig av lärcentrum både om du studerar på distans och om läser en traditionell utbildning.

Du får tillgång till dator med ett basutbud av programvaror, Internet, scanner, skrivare, digitalkamera, USB-minne, webbkamera, lagringsutrymme på vår server för dina skolarbeten och grupprum.

Bibliotekets personal hjälper dig dessutom att hantera lärplattformar och eventuella praktiska problem som kan uppstå. För att få tillgång till lärcentrum gör du en ansökan till oss på biblioteket och skriver under vårt avtal. Ett av kraven som ställs på dig är att du ska ha ett skuldfritt lånekort.

Oftast kan du hämta ut din nyckeltagg till lokalerna redan dagen därpå. För nyckeltaggen betalar du en despositionsavgift på 50 SEK, som du får tillbaka när du lämnar igen taggen.

Det är gratis att använda sig av lärcentrum, men kopior och utskrifter kostar, och eventuella kursavgifter till utbildarna betalar du själv.

Oktagonen - Lärcentrums stora sal

När Oktagonen är bokad kan även tillgången till övriga Lärcentrum vara begränsad kortare stunder.

 

Bokningar november

7 november kl. 12.00-17.00 Killebommöte / PW
7 november kl. 17.00-19.00 Släktforskarna / MH
8 november kl. 8.30-10.30 Studiebesök / EH 
14 november kl. 17.00-19.00 Släktforskarna / MH
21 november kl. 16.00-20.00 Släktforskarna Föreläsning / MH
22 november kl. 8.30-11.15 Personalutbildning / EH
24 november kl. 10.30-12.30 Minibio / LR
28 november kl. 17.00-19.00 Släktforskarna / MH

Bokningar december

5 december kl. 9.30-12.00 Baby på bibblan / MN
27 december kl. 12.00-16.30 Skrivarverkstad / MH
28 december kl. 12.00-16.30 Skrivarverkstad / MH

Bokningar januari 2019

9 januari kl. 9.30-12.00 Baby på bibblan / MN

För företag

Lärcentrum erbjuder företag och deras anställda tillgång till Klickdatas kursutbud. Det finns cirka 200 kurser i programvara, webbdesign, bokföring, företagsekonomi med mera.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 december 2018
Sidan publicerad av: Bibliotekets webbredaktör
Uppleva och göra