Gifta sig

Ett nygift par har gift sig på Sweden Rock festivalen. Mannen håller sin nyblivna fru i sina armar, de kysser varandra.

Nygift par på Sweden Rock festivalen. Foto: Karin Persson

Ett bröllop kan se olika ut, beroende på hur du vill ha det. Du kan välja att antingen gifta dig kyrkligt eller borgligt. Om du vill gifta dig borgligt kommer du och din partner att vigas i vigselrummet på stadshuset.

I Sölvesborgs kommun har vi idag sex borgerliga vigselförrättare. Ni kan välja att vigas i vårt vigselrum i stadshuset eller på en plats i kommunen som ni själva väljer. Ju tidigare ni lämnar in ert önskemål om plats, datum och tidpunkt för er vigsel, desto större chans är det att någon av våra vigselförrättare har möjlighet att förrätta vigseln just denna dag.

Innan ni kan gifta er behöver du och din partner ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Hindersprövning innebär att Skatteverket undersöker om det finns något lagligt hinder för att ni gifter er.

Vigseln är kostnadsfri. Efter vigseln får ni ert vigselbevis och kommunen skickar intyg om vigseln till Skatteverket.

Om ni önskar skräddarsydda detaljer i er vigsel är ni välkomma att föra dialog med Johanna Lilja, på Sölvesborgs kommun. Det kan ibland finnas möjlighet till mer personliga inslag. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Läs mer

Relaterade kontakter
Skriv ut
Senast uppdaterad: 12 januari 2018
Sidan publicerad av: Kansliets webbredaktör
Uppleva och göra

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.