Simskola

Ett barn i rosa badkläder som precis ska hoppa från bassängkanten på Hälleviksbadet i Sölvesborg. Fotograf: Lotta Johansson.

Ett barn i badkläder som precis ska hoppa från bassängkanten på Hälleviksbadet i Sölvesborg. Fotograf: Lotta Johansson.

Välkomna att anmäla era barn till den populära simskolan på Hälleviksbadet i sommar! Simskolan är i första hand till för barn som bor och är folkbokförda i Sölvesborgs kommun, men om det finns plats tar vi tidigast tre veckor innan starten in även barn från andra kommuner. Simskolan är från 6 år (född 2012).

Grupper

Simskolan på Hälleviksbadet är uppdelad i fyra grupper:

 • Nybörjargrupp 1
  För barn som inte kan simma än.
 • Nybörjargrupp 2
  För barn som kan simma, men klarar mindre än 10 meter.
 • Mellangrupp
  För barn som kan hoppa från en bassängkant, simma 10 meter på djupt vatten och har tagit simmärket Guldgrodan eller Guldpingvinen.
 • Märkesgrupp
  För barn som har tagit Bronsmärket.

Datum och tider

Simskolan pågår under tre veckor, måndag till fredag, från och med måndagen den 18 juni till och med fredagen den 6 juli. Lektionerna är 30 minuter långa. Den tidigaste tiden ni kan välja på startar klockan 13.00 och den senaste startar klockan 18.00.

Avslutningsdagen


Avslutningsdagen fredagen den 6 juli gäller andra tider än ditt barns vanliga tid:

 • Nybörjare 1 klockan 09.00 samling mellanbassängen för diplomutdelning och uppvisning
 • Nybörjare 2 klockan 09.30, samling mellanbassängen för diplomutdelning och uppvisning
 • Mellangrupp klockan 10.00, samling vid ordinarie plats för diplomutdelning och uppvisning
 • Märkesgrupp klockan 10.30, promovering, samling för alla vid bortre kortsidan, stora bassängen (Promoveringen är en festlig och högtidlig avslutning på simskolan för de som tagit kandidat och magister-simmärken.)

Om det blir någon annan förändring av ditt barns tid, så kommer det att skickas ut information om detta via mejl.

Anmälan

Anmälan öppnar måndagen den 23 april och stänger onsdagen den 13 juni.

Om du glömt bort att anmäla ditt barn kan du ta dig till Hälleviksbadet måndagen den 18 juni, så hjälper simlärarna dig att se om det finns någon plats över. Vi kan dock inte garantera att det finns plats.

Betalning

Om ditt barn är fött 2011 eller 2012, så är simskolan gratis i år. I annat fall är avgiften 300 kronor per barn, som du betalar i förväg via Swish. Swishnumret kommer upp som det sista steget när du gör din anmälan.

Om du absolut inte vill skaffa Swish, så får du skriva i meddelandefältet att bokningen betalas i efterhand. För att betala får du ta dig till turistbyrån på stadshuset i Sölvesborg, visa upp din bekräftelse och betala med kort eller kontant. Du måste isåfall också betala senast 3 dagar efter att du bokat, annars måste vi tyvärr ta bort din bokning.

Deltagarbevis

När du gjort din anmälan kommer du att få ett mejl till den e-postadress du angav. Spara det och skriv ut inför första dagen i simskolan. Det fungerar som ditt barns deltagarbevis, som ditt barn får en stämpel på. Ditt barn behöver ta med sig deltagarbeviset med stämpeln varje dag och använda i entrén på Hälleviksbadet, för att visa att ni redan betalt. Max två anhöriga per barn får också följa med in utan extra kostnad, men de anhöriga får inte gå i bassängerna. Om ni inte har möjlighet att skriva ut deltagarbeviset själva, kan ni göra det på biblioteket i centrala Sölvesborg eller Mjällby för 3 kronor per sida.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 23 april 2018
Sidan publicerad av: Fritidskontorets webbredaktör

Välkommen till Sölvesborgs kommuns nya hemsida! Sidan är fortfarande under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du fortfarande besöka vår gamla hemsida här.