Museer, gallerier och konst

Utsikt över fiskemuseum i Hällevik. Det är en vit byggnad med texten Fiskemuseum. Havet och en brygga syns till vänster i bilden.

Fiskemuseum i Hällevik. Foto: Fotograf Serny

Oavsett väderlek och årstid kan du hitta inspiration på kommunens museum, gallerier och konsthallar. Sölvesborgs kommun främjar konstverk från både lokala, nationella och internationella konstnärer, just för att du ska hitta konst som faller i din smak.

Sölvesborgs konsthall ligger på Skeppsbrogatan 6 i Sölvesborg, mellan Stortorget och Fyra Årstiders Park. Konsthallen drivs av Sölvesborgs Konstförening och Fritid- och kulturverksamheten i Sölvesborgs kommun. Utställningarna befinner sig i ett 150 år gammalt spannmåls- och brännvinsmagasin, vilket är ett minne från Sölvesborgs forntida historia. Varje år anordnas det sju stycken utställningar i konsthallen. För att fördjupa ditt konstintresse har konstföreningen valt att satsa på konst av hög klass och kvalité från både internationella, nationella och lokala konstnärer.

Galleri Annexet

På en av Sölvesborgs vackra innergårdar hittar du Annexet – ett eget galleri. Från början var Annexet just ett annex till Karibakka där konstnärer kunde hyra in sig i en eller ett par veckor. Nu ställer inbjudna konstnärer ut sina verk och det presenteras en ny konstnär varje månad. I regel hålls en vernissage den första lördagen i månaden. Annexet ligger på Lilla Skolgatan i Sölvesborgs innerstad.

Fiskemuseet i Hällevik

Hällevik är bygdens äldsta fiskeläge. Hembygds- och Studieförbundet Facklan fick ha sin första utställning i denna byggnad. Det var en stor glädje när Sveriges första fiskemuseum invigdes 1976.

Öppettider

Här hittar du öppettider till de olika museerna.

Sölvesborgs konsthall

  • Onsdagar: 16.00 - 18.00
  • Lördagar och Söndagar: 12.00 - 15.00

Annexet

  • Tisdag – Fredag: 12.00 – 18.00
  • Lördag: 10.00 – 14.00

Fiskemuseet har enbart öppet sommartid

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Sidan publicerad av: Louise Lundell
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK