Musik

Tre jazzmusiker spelar i ett tält. Dem spelar på instrumenten trombon, trumpet och klarinett

Tre musiker under Jazzfestivalen. Foto: Fotograf Serny

Du som har ett intresse för musik kan slappna av och känna dig hemma i Sölvesborgs kommun. Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, fylld med musikupplevelser för dig att ta del av. I juni, juli och augusti avlöser festivalerna varandra. Stora festivaler blandas med små och de flesta musiksmakerna blir tillfredsställda.

Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festivalen. Alla är glada och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet och insupa stämningen är en fantastisk upplevelse. För att ha tillträde till Festivalen behöver du förköpa ett festivalband. Antingen för hela festivaltiden, eller för en dag.

Killebom

Den första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter. Då drar den 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Killebom är fyra dagars festligheter med tivoli, musik av lokala och nationella artister, karneval och medeltida marknad. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré.

Ljungbackastämman

I slutet av juli hittar du spelmän i buskar och under kastanjeträdet på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelmän tillsammans med spontanuppträde och ljudet av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt.

Tradjazzfestivalen

I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta jazzfestivalen. I den vackra fiskemiljön svänger musiker och publiken loss i den många restaurangerna och tälten.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 november 2017
Sidan publicerad av: Louise Lundell
Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här. OK