Barnfestivalen i Hällevik

Välkommen till Barnfestivalen den 15-16 maj 2020, på Strandvallen i Hällevik! Festivalen riktar sig främst till barn i åldrarna 6-12 år, inträde och alla aktiviteter är gratis! Ta gärna med egen matkorg och njut i vår härliga natur.

Barnfestivalen i Hällevik är en festival där besökarna får vara delaktiga genom att skapa/delta i de aktiviteter som erbjuds. Upplevelser och aktiviteter erbjuds såsom idrott, dans, musik, skapande och lärande, friluftsliv, byggnation med mera. Alla Sölvesborgs skolbarn från förskoleklass upp till åk.6 bjuds in till festivalen, och kommer att bussas ner fredagen den 15 maj.

Barnfestivalen 15-16 maj 2020 (OBS! Inställt)

Strandvallen i Hällevik

  • Fredag 15 maj kl. 9-14
  • Lördag 16 maj kl. 10-14
Glada barn och vuxna på Barnfestivalen

Glada barn och vuxna på Barnfestivalen. Foto: Lotta Johansson

Om Barnfestivalen

Barnfestivalen lockar tusentals besökare varje år. Under två dagar erbjuds barn och unga att prova-på ett hundratal spännande programpunkter, med alla barns fritid i fokus. Med festivalen vill vi uppmärksamma allas rätt till kultur, idrott och skapande oavsett sociala, ekonomiska, etniska, intellektuella och fysiska förutsättningar.

Vår förhoppning är att vi kan inspirera barn och unga - kanske det är just här ett nytt hobbyintresse föds? För några kanske just det intresset hänger med hela livet! Festivalen har lett till att ett stort antal barn har hittat en fritidssysselsättning som de kanske aldrig hade provat på annars, och många lokala föreningar har fått nya medlemmar tack vare sin medverkan.

Barnfestivalen i Hällevik arrangeras av Sölvesborgs kommun, i samarbete med Sölvesborg Mjällby Sparbank, och Sölvesborgs föreningsliv. Barnfestivalen i Hällevik arrangerades för första gången år 2016.

Vill er förening vara en del av Barnfestivalen 2020?

Här finner du information och intresseanmälan för Barnfestivalen. Notera att sista anmälningsdag är 15 mars.

Information för föreningar, Word-dokument
Intresseanmälan för föreningar, Word-dokument

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 29 april 2020

Skriv ut
Uppleva och göra