Julmarknad, 29 nov - 1 dec 2019

Julmarknad i Slottslängorna - upplyst på kvällen

Julmarknad i Slottslängorna. Foto: Thomas Fredriksson

Första helgen i advent, den 29 nov – 1 dec 2019, slår vi upp portarna till den mycket omtyckta och välbesökta julmarknaden. Sölvesborgs julmarknad anno 1840 är en hantverksmarknad med den genuina känslan.

Intresseanmälan för 2019 är stängd

Anmälan för dig som utställare är nu stängd och vi kan tyvärr inte ta emot fler intresseanmälningar. Alla utställare som gjort en intresseanmälan har blivit meddelade, oavsett om man tilldelats en plats eller ej. Har du frågor, kontakta kultursamordnare Pernilla Weirum, se kontaktuppgifter längst ned på sidan.

2019-09-24

Tema – Anno 1840

Sölvesborgs julmarknad är inte ett kommersiellt arrangemang – det är i första hand ett kulturarrangemang där våra hantverkare även får möjlighet att sälja sina egentillverkade varor. Julmarknaden har temat Anno 1840. För upplevelsens skull är det viktigt att alla bidrar till att skapa en historisk atmosfär. Tänk Elsa Beskow, Petter och Lottas Jul, så har du hittat rätt känsla! Ju mer vi jobbar på att gemensamt bidra till temat för marknaden, desto bättre kommer våra besökare att trivas, och desto mer ökar er försäljning. Det är också utifrån dessa riktlinjer som vi ställer krav på vad som saluförs i marknadsstånden och hur marknadsstånden utformas. Kläderna du som försäljare bär, är en del av upplevelsen och ska följa temat. Ylle och lin och bomull är bästa materialen. Vill du ha hjälp med temat eller har några frågor så hör gärna av dig.

Utställarvillkor

För att medverka som utställare ska följande villkor följas.

Utställningsavgift

Hantverkare


Färskvarusäljare


1 bord

700 kr

1 bord

1 000 kr

2 bord

1 000 kr

2 bord

1 500 kr/st

El

125 kr

El

250 kr

El

Samtliga bord får en ljusslinga. Är du i behov av el för att t.ex. koppla in kyldisk, kaffekokare eller för en extra lampa som belyser smycken så behöver du fylla i att du önskar el i din intresseanmälan. Vi kan inte garantera att samtliga som önskar el beviljas detta eftersom elnätet i Slottslängorna blir överbelastat – ett urval kommer att göras av oss som arrangör.

Öppet- och hålltider

Alla fordon ska vara borta från innergården och parkerade på hänvisad plats senast 60 minuter innan öppning. Som utställare ska du vara helt klar med din plats senast 30 minuter före öppning. Det är inte tillåtet att börja packa ner sin utställning/försäljning förrän julmarknaden har stängt. Upplevelsen ska vara total för alla besökare, trots att antalet besökare ev. tunnas ut den sista stunden. Som utställare binder du dig till att vara med under samtliga tre dagar. Likaså att ditt sortiment räcker under hela julmarknadens öppettider. Som utställare är du bunden till att ha din försäljning öppen följande tider:

  • Fredagen kl. 15-19
  • Lördagen kl. 11-17
  • Söndagen kl. 11-16

Villkor 2019

Intresseanmälan

Intresseanmälan för 2019 är stängd. Vi kan tyvärr inte ta emot fler intresseanmälningar.

Senast uppdaterad: 24 september 2019

Skriv ut
Uppleva och göra