Kulingens förskola - personalkooperativ, Hällevik

Kulingens förskola är ett personalkooperativ i Hällevik, beläget vid natursköna Stibyberget i Listerkyrkans bottenvåning. På förskolan arbetar fyra förskollärare.

Barnen är i åldern 1 till 6 år. Alla på förskolan ska få lov att vara sin egen person. Skolan nyttjar skogen som den naturliga gymnastiksal den är och det sker ofta vandringar till stranden och havet. Alla på förskolan försöker att vistas ute så mycket som möjligt. Teater ligger förskolan varmt om hjärtat och pedagogerna använder ofta av färg och musik i lärande aktiviteter. Lunchen serveras av Sölvesborgs Golfkrog, medan frukost och mellanmål tillagar av skolan själv.

Ansökan till förskolan sker via kommunens Barnomsorgsportal vilka även administrerar barnomsorgstaxan. Kulingen tillämpar kommunens regler och taxan är densamma som i kommunala verksamheten.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 januari 2018
Utbildning och barnomsorg

Detta är en beta-version av Sölvesborgs kommuns nya hemsida. Det betyder att den fortfarande är under uppbyggnad. Om du inte hittar det du söker kan du besöka vår gamla hemsida här.