Mat, lunch

Barn tar mat i en skolmatsal.

Barn som tar mat.

Maträtterna varierar på förskolorna, men det serveras alltid ekologisk frukt och ekologisk mjölk till varje lunch. Samtliga dagar serveras det minst tre sorters grönsaker. De dagar då det serveras soppa erbjuds det även både mjuk och hårt bröd.

Behov av specialkost

Vecka 4

Måndag 20/1: Stekt falukorv och stuvade makaroner/makaroner

Tisdag 21/1: Stekt hokifilé, kokt potatis och stuvad spenat

Onsdag 22/1: Pannbiff, brunsås och potatis

Torsdag 23/1: Gulaschsoppa ( på vegetarisk färs)

Fredag 24/1: Köttgryta och kokt potatis


Vecka 5

Måndag 27/1: Stekt falukorv och potatismos

Tisdag 28/1: Kokt hokifile´, kokt potatis och pepparrotssås

Onsdag 29/1: Chili zin carne (vegetarisk)

Torsdag 30/1: Potatispurjolöks soppa och ärtsoppa

Fredag 31/1: Kycklinglårfilé, kokt potatis och brunsås


Vecka 6

Måndag 3/2: Korvstroganoff och ris

Tisdag 4/2: Fiskgratäng med sweet chili och potatismos

Onsdag 5/2: Kålpudding, potatis och sås

Torsdag 6/2: Kött och grönsakssoppa

Fredag 7/2: Västerfisk Skagen, kallsås och kokt potatis


Vecka 7

Måndag 10/2: Smal frukostkorv och potatismos

Tisdag 11/2: Fiskpanett, potatis och kallsås

Onsdag 12/2: Kycklingköttbullar, sås och potatis

Torsdag 13/2: Hedvigsoppa (redd grönsakssoppa)

Fredag 14/2: Stekt fläsk och raggmunk


Vecka 8

Måndag 17/2: Korvgryta med pasta penne

Tisdag 18/2: Kokt hokifile´, ägg och persiljesås, kokt potatis

Onsdag 19/2: Spagetti och köttfärssås

Torsdag 20/2: Kockens val

Fredag 21/2: Mejeriets färslåda


Vecka 9

Måndag 24/2: Köttbullar och makaroner

Tisdag 25/2: Fiskburgare och potatismos

Onsdag 26/2: Rutbiff, sås och kokt potatis

Torsdag 27/2: Minestronesoppa

Fredag 28/2: Kycklinggryta med ris


Vecka 10

Måndag 2/3: Stekt fläsk, brunsås och kokt potatis

Tisdag 3/3: Sej crispie, stuvad spenat och kokt potatis

Onsdag 4/3: Järpar Provence, klyftpotatis och vitlöksås

Torsdag 5/3: Ost och Broccolisoppa

Fredag 6/3: Fläskkarré kokt potatis och sås


Vecka 11

Måndag 9/3: Kockens val

Tisdag 10/3: Stekt fisk och potatismos

Onsdag 11/3: Spagetti och köttfärssås

Torsdag 12/3: Kött och grönsakssoppa

Fredag 13/3: Raggmunk och stekt fläsk


Vecka 12

Måndag 16/3: Italiensk korvgryta med pasta

Tisdag 17/3: Fiskgratäng och potatis

Onsdag 18/3: Pannbiff, brunsås och kokt potatis

Torsdag 19/3: Cowboysoppa

Fredag 20/3: Fläskköttgryta och kokt potatis


Vecka 13

Måndag 23/3: Smal frukostkorv och potatismos

Tisdag 24/3: Pasta med ost och skinksås

Onsdag 25/3: Köttbullar, sås och kokt potatis

Torsdag 26/3: Gulaschsoppa

Fredag 27/3: Biffstroganoff och ris


Vecka 14

Måndag 30/3: Kycklingstroganoff och ris

Tisdag 31/3: Basilikabakad fiskgratäng och potatismos

Onsdag 1/4: Rutbiff, sås och kokt potatis

Torsdag 2/4: Minestronesoppa

Fredag 3/4: Stekt fläsk/ blodpudding och potatisbullar


Med reservation för eventuella ändringar.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad: 20 januari 2020

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg