Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Magnus Carlsson

Tyck till om årets festival!

Berätta för oss vad du tyckte om årets Killebomfestival 2023 genom att svara på några korta frågor.

» Tyck till om Killebomfestivalen 2023

 

Magnus Carlsson

Festivalprogrammet – dag för dag

Sölvesborgs stadsfestival 2023 bjuder på hundratals programpunkter med aktiviteter för alla åldrar. Här hittar du alla programpunkter dag för dag.

Klicka här för att se alla programpunkter » 5-8 juli 2023

Magnus Carlsson

Allsångskväll med Magnus Carlsson, Renaida Braun och Agnes Lingøy
Torsdag 6 juli kl. 19.00, Stortorget

Vi inviger Killebom 2023 som övergår i en somrig och härlig Allsång på Stortorget. Kvällens gästartister är Magnus Carlsson, Renaida Braun och Agnes Lingøy. Kom och sjung med, vi dukar upp med stolar och sånghäften. Allsångskväll arrangeras av Killeboms huvudsponsor Sölvesborg Mjällby Sparbank.

Bandmedlemmarna i Isaac and The Soul Company

Isaac and The Soul Company
Fredag 7 juli kl. 20.00, Stortorget

De är guldgossarna i smoking som bjuder på soul, dans, party och fantastiskt blås i absolut toppklass! Förbered dig på en total musikalisk urladdning som flörtar med Las Vegas, men det är i Sölvesborg det händer! Att sitta är inte att rekommendera, detta är ett band som bjuder in till dans, svett och ös!
» Läs mer

Paul Rey

Paul Rey, Jakob Karlberg, Cecilia Kallin
Lördag 8 juli kl. 19.00, Stortorget

Paul Rey debuterade med låten ”Talking in My Sleep” och är nu aktuell med låten ”Royals som tog sig till final i Melodifestivalen i våras. Jakob Karlbergs debutsingel och hit ”Fan va bra” blev årets ”sommarplåga 2015. Cecilia Kallin slog igenom som leadsångerska och gitarrist i pop- och folkmusikgruppen Timoteij, idag är hon aktuell som soloartist. Lördagkväll spelar de tillsammans på Stortorget och bidrar till den rätta festivalkänslan.
» Läs mer

Jakob Karlberg

Kulturkvarteret

Längs med Lilla skolgatan och innergården vid Karibakka hittar du Kulturkvarteret. Här kommer det att bjudas på trädgårdskonserter, konst- och designmarknad, modevisning och aktiviteter för både barn och unga. Här kan du dra dig undan festivalens brus, hitta ett skönt häng i skuggan under äppelträden, och träffa kvarterets spännande gäster!
» Se vad som händer i Kulturkvarteret

Cecilia Kallin

Emil Henrohn
Fredag 7 juli kl. 16.00, Stortorget

2022 rankades Emil Henrohn som mäktigast iSverige på Tiktok där över en halv miljon följer hans humorsketcher av ”Jag är Mamma” och ”Frisören”. Men många vet kanske inte att han kan sjunga. Efter en hektisk vår på musikalen ”Hair” på Göta Lejon och medverkan i Melodifestivalen landar Emil nu hos oss i Sölvesborg! Men innan dess gör han ett besök i SVT Sommarlovsmorgon och Lotta på Liseberg.
» Läs mer

Paul Rey

Louisiana Avenue
Lördag 8 juli kl. 22.00, Stortorget

Louisiana avenue är glädjeorkestern som bjuder på festivalstämning och karnevalsyra. De tar dig till Mardi gras karnevalen i New Orleans utan att flyga en meter! Lördagkväll kl. 22.00 intar detta åttamannaband med spinnande trummor och en mästerlig blåssektion Stortorgets scen. Vi lovar dig en upplevelse du sent kommer att glömma! Det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg… » Läs mer

Jakob Karlberg

Mange makers
Fredag 7 juli kl. 23.00, Stortorget

Mange makers ställer till med nattklubbsfeeling. Dansa in natten till låtar som Ballar ur och Fest hos Mange på Killeboms mest maxade fest med hög nostalgifaktor. 2010 fick de en viral fullträff med ”Fest hos Mange”, en partylåt som spelades varm på många studenters förfester och har en given plats i den svenska festmusikskatten. Ett slitsamt turnerande resulterade i att bandet splittrades, men nu är de tillbaka.
» Läs mer

Cecilia Kallin

Mojje
Lördag 8 juli kl. 16.00, Stortorget

Mojje har underhållt barn i hela sin karriär, han har själv sagt att det härligaste som finns är att vara barnfamiljernas bästa vän. Dansa, klappa takten och sjung med till låtar som Lollo och Bernies sång, Var ligger landet där man böjer bananerna eller Tjabba tjena hallå! Ingen får slumra till, här ska publiken ska engageras, för Mojje har en förmåga att underhålla alla, från festivalens yngsta till äldsta.
» Läs mer

Agnes Lingoy

Hasse Andersson
Torsdag 6 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Det behövs väl knappast nån presentation? Änglahund, Skomagare Anton, Marknadsvarité, Dans på Vejby ängar… Låtlistan är minst sagt gedigen. 2015 tog hans karriär ytterligare fart när han gjorde braksuccé i Melodifestivalen med låten Guld och gröna skogar. Det är med stolthet vi välkomnar Hasse ”Kvinnaböske” Andersson till Killebom! » Läs mer om biljettbokning

Rickard Olsson

Sommarbingo med Rickard Olsson
Fredag 7 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Nu tar Rickard Olsson på sig bingokavajen igen för att spela bingo med festivalpubliken. Med sig har han gitarristen John Sarafian som jobbat med Bingolotto i många år - allt för att höja stämningen och maximera spelstunden. Missa inte festivalens kanske mysigaste och samtidigt galnaste eftermiddag! Bingobrickor säljs direkt på plats i god tid innan spelet börjar, pris 20 kr/bricka (max 1 bricka per spelare).
» Läs mer

Renaida Braun

Mamma Mia, vilka hits!
Onsdag 5 juli kl. 14.00

Seniorkvarteret Duvans mötesplats
(S:t Ibbsgatan 1D)

Den akustiska duon Anna Melander och Mia Moilanen bjuder på ABBAs odödliga låtskatt. Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid är Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna som än idag skördar framgångar världen över. Mia och Anna intar Seniorkvarterets scen för att hylla sagan om ABBA med en akustisk kavalkad av bandets största hits.
» Läs mer

Bild

Familjen Sigfridsson och Musikkåren
Lördag 8 juli kl. 13, Stortorget

Zara, Emil och Ängla Sigfridsson framför en gemensam konsert på Stortorget tillsammans med Musikkåren Sölvesborg. De kommer framförallt att framföra musikalmusik men det bjuds även på inslag av annan musik som känns igen.
» Läs mer

Bild

Konst- och designmarknad
Fredag 7 juli och lördag 8 juli kl. 11-17

Kulturkvarteret är platsen för dig som vill dra dig undan surret och snurret från öltält och karuseller. Kliv in i Kulturkvarterets charmiga miljö med musik, servering, aktiviteter och antikhandel. Under festivalen arrangeras en konst- och designmarknad här fredag-lördag.
» Läs mer

En soffa på Lilla skolgatan byggd av gamla skateboards målade i olika färger och mönster.

Medeltida marknad – Lördag 8 juli kl. 10-16

En upplevelse för många sinnen! Möt knallar, gycklare, sångare och musikanter samt riddare från en förlorad värld. Riksspelmannen och kulturarvspristagaren Astrid Selling levandegör toner från medeltiden. Flera barnaktiviteter.
10.00 Trolleri – Mr. Berger & Gycklaren Ann
11.00 Sång – Sölvesborgs körsällskap
11.30 Medeltida musik, Astrid Selling
12.00 Riddare besöker marknaden
13.00 Tornerspel (Nicolaigatan)
13.30 Gyckel och narrspel med jonglören Benjamin Erdtman
14.00 Medeltida musik, Astrid Selling
15.00 Trolleri – Mr. Berger & Gycklaren Ann

Bild

Smådjursutställning

Under Killebom arrangerar vi en populär smådjursutställning i biblioteksparken. Har du ett luddigt, tokigt, roligt eller bara otroligt gulligt husdjur som du skulle vilja visa upp? Då vill vi gärna att du anmäler dig till att vara med, ju fler djur desto roligare blir det!
» Läs och anmäl dig och ditt djur

Bild

Sommarmarknad
– Onsdag 5 juli

På onsdagen den 5 juli arrangeras den stora sommarmarknaden i Sölvesborgs stadskärna och gator och torg fylls av marknadsknallar som säljer godsaker, kläder, ballonger med mera. Marknaden är öppen kl. 08.00-18.00.

Bild

Axels tivoli och nöjesfält 

Öppettider 5-8 juli:
Onsdag 11-01
Torsdag 12-01
Fredag 12-01
Lördag 12-01
Åkbiljetter säljs på plats.
Vi vet att många känner oro inför säkerheten på tivoli. Inför Killebom görs en extrainsatt besiktning.
» Läs mer.

Bild

Sölvesborgs stadslopp
– Lördag 8 juli

Vill du vara med och springa i Sölvesborgs stadslopp under Killebom? Du kan välja mellan 5, 10 och 21 km. Banan går längs med cykelvägen Sölve-Ljungaviken-Sölvesborgsbron eller som kallat Brorundan. Du anmäler dig till MJM som arrangerar loppet. » Läs mer på mjmchallenge.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bild

Kyrkpunk i Järnvägsparken

I källaren i Falkvikskyrkan huserar en punkklubb som kallar sig Kyrkpunk, efter initiativ av Sweden Rock-arbetaren Pelle Åberg. Under Killebom byter ungdomsbanden replokalen mot scenen i järnvägsparken och spelar fredag till lördag.
» Se speltiderna

Bild

Best Western – Partytält Stortorget

På Stortorget slår Best Western upp sitt partytält, i år blir serveringsytan dubbelt så stor. Kvällstid underhåller coverbanden Calles Kompband och Maniac. Öppettider:
Torsdag 12-01 (Maniac)
Fredag 11-02 (Calles kompband)
Lördag 11-02 (Maniac och Calles kompband)

Bild

Partyfabriken

Partyfabriken är alltid ett givet inslag på Killebom. Du hittar deras tält och scen på Hamngatan mellan tivolit och Glassbåten. Vill du veta vilken underhållning det blir de olika dagarna? » Läs mer om Partyfabriken

Bild

Loppis på Hästtorget

Fynda på loppis under Killebom! Torsdag, fredag och lördag blir det loppis på Hästtorget, mellan kl. 8-16. Vill du själv boka en plats och sälja? Kontakta Bokeslätt ridklubb som arrangerar loppisen.
» Kontaktauppgifter

Bild

Årets programblad

Du som bor i Sölvesborgs kommun ska ha fått ett tryckt programblad hemskickat i brevlådan helgen vecka 24, det vill säga helgen innan midsommar. Programbladet finns också att hämta på Sölvesborgs turitbyrå, bibliotek och i olika butiker på stan och campingar.

Bild

Praktisk information

Här hittar du karta och information om hur du tar dig hit och hem, extrainsatta bussturer, tillgänglighet, vart du hittar toaletter, hämtar programblad med mera.
» Läs mer

Bild

Trafik – så påverkas trafiken

Under Sölvesborgs stadsfestival Killebom införs trafikbegränsningar i stadens centum. Stora delar av Sölvesborgs centrum kommer att vara avstängt för biltrafiken.
» Läs mer

Bild

Kontakta oss

Har du frågor angående Killebom? Här hittar du kontaktupgifter till oss som arbetar med festivalen. 
» Läs mer

Bild

Följ oss i sociala medier

Sölvesborgs stadsfestival Killebom finns på både Instagram och Facebok, sök på Killebom så hittar du oss. Följ oss gärna för att inte missa några uppdateringar.

Bild

Personuppgifter – foto och film

Under festivalen kommer vi att ha fotografer på stan som dokumenterar festligheterna.
» Läs mer

Bild

Arrangör och huvudsponsor

Killebom arrangeras av Sölvesborgs kommun. Huvudsponsor för Killebom är Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Bild

Silversponsorer

Tack till våra generösa sponsorer som är en stor del av arrangemanget och bidrar på olika sätt.

Bild

Bronssponsorer

Tack till våra vänner av Killbomfestivalen som stöttat festivalen med ett ekonomiskt bidrag.

Kontakt

Om Killebom