Artister

I år välkomnar vi följande artister till Sölvesborg och Killebomfestivalen för att fira vårt 50-årsjubileum med oss!

Fler artister, programpunkter och aktiviteter släpps löpande under våren.

Onsdag 5 juli

Mamma Mia, vilka hits!

Onsdag 5 juli kl. 14.00
Seniorkvarteret (Duvans mötesplats)

Den akustiska duon Anna Melander och Mia Moilanen bjuder på ABBAs odödliga låtskatt. Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid är Sveriges mest framgångsrika musikexport genom tiderna som än idag skördar framgångar världen över. Mia och Anna intar Seniorkvarterets scen för att hylla sagan om ABBA med en akustisk kavalkad av bandets största hits.

Torsdag 6 juli

Hasse Andersson

Torsdag 6 juli kl. 14.00
Seniorkvarteret Duvans mötesplats (S:t Ibbsgatan 1D)
Det behövs väl knappast någon presentation? Änglahund, Skomagare Anton, Dans på Vejby ängar… Låtlistan är minst sagt gedigen. När Hasse slog igenom döpte en recensent hans musik till ”skåntry”. Det är med stolthet vi välkomnar Hasse ”Kvinnaböske” Andersson till Seniorkvarterets scen 2023.
OBS! Biljettinformation: Konserten är gratis men biljett krävs för en garanterad sittplats inomhus, seniorer prioriteras. Biljett finns att hämta ut för dig som är 65 plus på Duvans mötesplats (S:t Ibbsgatan 1 D) från och med onsdag 21 juni kl. 09.00. Frågor: Ring 0456-81 69 13.
Under konserten öppnar vi dörrarna ut till trädgården där det finns fler sittplatser och svängrum för en dans, för de som inte har biljett. Denna konsert livesänds till kommunens alla särskilda boenden, för att även de som inte orkar eller kan ta sig till Killebom, ska få uppleva festivalkänslan.
Länk till instagram » Hasse "Kvinnaböske" Andersson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Magnus Carlsson – gästartist Allsångskväll

Torsdag 6 juli kl. 19.00
Stortorget

Allsångskvällen arrangeras av Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Gästartist på Killeboms allsångskväll är en av Sveriges mest folkkära artister Magnus Carlsson. Magnus har en lång artistkarriär bakom sig, både som soloartist och medlem i Alcazar och Barbados.
Länk till instagram » Magnus Carlsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Renaida Braun – gästartist Allsångskväll

Torsdag 6 juli kl. 19.00
Stortorget

Allsångskvällen arrangeras av Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Artisten och skådespelerskan Renaida Braun kommer till Killebom som gästartist på vår allsångskväll. Renaida är just nu dubbelt aktuell i TV4s Let's Dance och SVTs dramaserie Fejk där hon spelar huvudrollen.
Länk till instagram » Renaida Braun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Renaida Braun i en grön outfit

Agnes Lingøy – Allsångskväll

Torsdag 6 juli kl. 19.00
Stortorget

Allsångskvällen arrangeras av Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Artisten Agnes Lingøy från Sölvesborg delar scen med Magnus Carlsson och Renaida Braun under torsdagens allsång. Agnes tävlade i P4 Nästa 2022 där hon gick till final. Du kanske också känner igen henne från filmen Jordgubbslandet som spelades in i Sölvesborg?
Länk till instagram » Agnes Lingoy Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Agnes Lingøy

Agnes Lingøy. Foto: Niclas Bågenheim

Fredag 7 juli

Sommarbingo med Rickard Olsson

Fredag 7 juli kl. 14.00
Seniorkvarteret (Duvans mötesplats)

Nu tar Rickard Olsson på sig bingokavajen igen för att spela bingo med festivalpubliken. Med sig har han gitarristen John Sarafian som jobbat med Bingolotto i många år - allt för att höja stämningen och maximera spelstunden. Missa inte festivalens kanske mysigaste och samtidigt galnaste eftermiddag! Bingobrickor säljs direkt på plats i god tid innan spelet börjar, pris 20 kr/bricka (max 1 bricka per spelare).
Länk till instagram » Rickard Olsson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Isaac and The Soul Company

Fredag 7 juli kl. 20.00, Stortorget

De är guldgossarna i smoking som bjuder på soul, dans, party och fantastiskt blås i absolut toppklass! Förbered dig på en total musikalisk urladdning som flörtar med Las Vegas, men det är i Sölvesborg det händer! Att sitta är inte att rekommendera, detta är ett band som bjuder in till dans, svett och ös!
Länk till Instagram » Isaac and The Soul Company Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Isaac and The Soul Company

Isaac and The Soul Company

Mange makers

Fredag 7 juli kl. 23.00, Stortorget
Mange makers ställer till med nattklubbsfeeling. Dansa in natten till låtar som Ballar ur och Fest hos Mange på Killeboms mest maxade fest med hög nostalgifaktor. 2010 fick de en viral fullträff med ”Fest hos Mange”, en partylåt som spelades varm på många studenters förfester och har en given plats i den svenska festmusikskatten. Ett slitsamt turnerande resulterade i att bandet splittrades, men nu är de tillbaka.

Lördag 8 juli

Mojje

Lördag 8 juli kl. 16.00, Stortorget

Mojje har underhållt barn i hela sin karriär, han har själv sagt att det härligaste som finns är att vara barnfamiljernas bästa vän. Dansa, klappa takten och sjung med till låtar som Lollo och Bernies sång, Var ligger landet där man böjer bananerna eller Tjabba tjena hallå! Ingen får slumra till, här ska publiken ska engageras, för Mojje har en förmåga att underhålla alla, från festivalens yngsta till äldsta.

Mojje står på en hand.

Mojje.

Paul Rey

Lördag 8 juli kl. 19.00, Stortorget

Popartisten Paul Rey ansluter till Killebom och förgyller festivalens lördagkväll tillsammans med Jakob Karlberg och Cecilia Wallin på Stortorgets scen. 2020 debuterade Paul Rey i Melodifestivalen med låten "Talking in My Sleep", han har även samarbetat med Snoop Dogg, på singeln "California Dreamin". Nu aktuell med låten "Royals".
Länk till Instagram » Paul Rey Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jakob Karlberg

Lördag 8 juli kl. 19.00, Stortorget

Minns du Jakobs debutsingel och monsterhiten från 2015 "Fan va bra" som blev årets "sommarplåga" samma år? Med låtar som “Trädgårn”, “Ta med dig solen” och “Om du tror att jag saknar dig" bidrar Jakob till den rätta festivalkänslan. Jakob spelar tillsammans med Paul Rey och Cecilia Kallin lördagkväll med start 19.00!
Länk till Instagram » Jakob Karlberg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cecilia Kallin

Lördag 8 juli kl. 19.00
Stortorget

Sångerskan och låtskrivaren Cecilia Kallin slog igenom som leadsångerska och gitarrist i pop- och folkmusikgruppen Timoteij. Efter många år i musikbranschen och framträdanden i bl.a. Melodifestivalen är Cecilia Kallin idag aktuell som soloartist. Lördagen den 9 juli delar hon Stortorgets scen med Jakob Karlberg och Paul Rey.
Länk till Instagram » Cecilia Kallin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Louisiana Avenue

Lördag 8 juli kl. 22.00, Stortorget

Louisiana avenue är bandet som bjuder på festivalstämning och karnevalsyra! Med musik, dans, gemenskap, glädje och en full blåssektion transporterar de dig till New Orleans och Mardí Gras. . Det är inte ovanligt att kvällen slutar med att publiken krokar upp i ett karnevalståg…
Länk till Instagram » Louisiana Avenue Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bandmedlemmar i färgglada kläder och fjäderboas spelar framför ett guldigt draperi

Louisiana avenue: Foto: Mats Bäcker

Kontakt

Om Killebom