Sölvesborgs kommun

Medborgargaranti

Sölvesborg ska vara en kommun där besökare och invånare trivs och känner sig välkomna. Det betyder att kontakten med kommunen ska vara enkel, snabb och kännetecknas av öppenhet, engagemang och professionalitet.

Vi som arbetar på kommunen ska ge dig information, råd och besvara dina frågor. Oavsett vem du söker kontakt med eller vilken av kommunens tjänster du använder kan du alltid vänta dig ett respektfullt och engagerat bemötande. Du är alltid välkommen att ta kontakt med oss.

Medborgargarantin speglar vår vision, Sölvesborg- Tillsammans i möjligheternas kommun. Alla kontakter utgår från vår värdegrund värme, närhet och engagemang.

Vår medborgargaranti

  • Vi utgår så långt som möjligt från ditt önskemål, din situation och det behov av information, hjälp eller stöd som du har.
  • Du ska bara behöva ringa ett samtal till kommunen för att komma i kontakt med den person som du söker. Om den du söker inte är på plats kommer du bli kontaktad.
  • Du får svar på e-post inom 3 arbetsdagar. Behöver vi längre tid på oss meddelar vi dig vem som handlägger ditt ärende och när du kan vänta dig ett svar.
  • På vår hemsida kan du hitta kontaktuppgifter och information om kommunens verksamheter. Flera av våra tjänster kan du utföra digitalt via e-tjänst.
  • Vi uttrycker oss vårdat, enkelt och begripligt i tal och skrift. Vår information till dig är öppen, tillgänglig och tydlig.

Kontaktvägar till kommunen

Telefonnummer: 0456-81 60 00
E-post: info@solvesborg.se

Du kan även besöka oss i Stadshuset på Repslagaregatan 1. Brev kan skickas till Sölvesborgs kommun, 294 80 Sölvesborg.

Kontaktuppgifter direkt till kommunens förvaltningar kan du nå via kommunens växel 0456-81 60 00.

Tala om vad du tycker!

Om du upplever att vi inte håller vad vi lovar vill vi gärna att du talar om det för oss. Dina synpunkter ger oss värdefull information och möjlighet att förbättra vår verksamhet.

Synpunkter, klagomål och felanmälan kan lämnas via e-tjänst. Du kan även lämna medborgarförslag. Länk till information och e-tjänst hittar du längst ner på sidan.

Relaterade länkar
Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Kommun och politik