Sölvesborgs kommun

Starta och driva företag

Om du funderar på att starta ett eget företag så är du varmt välkommen till oss på Sölvesborgs kommun så hjälper vi dig. Här hittar du information om var du kan vända dig för att få det stöd som passar dig beroende på vilken fas du är i kring ditt företagande.

Är du på gång att starta ett nytt företag och behöver rådgivning? Har du redan startat företag? Känner du till att det finns ett stort utbud av nätverk och mötesplatser? Står företaget inför en tillväxtfas och vill undersöka olika möjligheter för att utvecklas? Då finns det hjälp att få från organisationer, föreningar och förmedlingar som arbetar med att hjälpa privatpersoner att starta företag.

Sölvesborgs kommun erbjuder service till företag som vill etablera sig och växa i vår kommun. Det innebär att företagare kan få lotsning i frågor om lediga lokaler, olika företagsområden, tillstånd, kompetensförsörjning, nätverk, export och andra frågor som just ditt företag behöver hjälp att hitta svar på.

Kontaktlista för nya företag

Sölvesborgs kommuns ambition är att underlätta för dig som vill starta företag men även att hjälpa befintliga företag som vill etablera sig i vår kommun. Nedanstående kontaktlista är framtagen för att lotsa er till rätt person som kan hjälpa er med ert ärende.

Bygglov

Titel

Namn

Mailadress

Bygglovshandläggare

Vesna Stevic

vesna.stevic@solvesborg.se

Företagsmark och markupplåtelse

Titel

Namn

Mailadress

Näringslivschef

Stefan Olofsson

stefan.olofsson@solvesborg.se

Teknisk chef

Magnus Runesson

magnus.runesson@solvesborg.se

Markförvaltare

Monia Jönsson

monia.jonsson@solvesborg.se

Miljöförbundet Blekinge Väst

Titel

Namn

Mailadress

Förbundschef

Johanna Randsalu

johanna.randsalu@miljovast.se

Avdelningschef

Per-Ola Persson

per-ola.persson@miljovast.se

Sölvesborg Energi

Titel

Namn

Mailadress

VD

Roger Mattsson

roger.mattsson@solvesborgsenergi.se

Driftledare

Jonas Nordh

jonas.nordh@solvesborgenergi.se

Räddningstjänst och polis

Titel

Namn

Mailadress

Kommunpolis

Fredrik Svennergren

fredrik.svennergren@polisen.se

Enhetschef förebyggande

Ann-Sophie Jakobsosn

annsophie.jakobsson@raddning.com

 

Är du fortfarande osäker så är du varmt välkommen att boka ett möte med oss på näringslivskontoret! Klicka HÄR för att komma till kontaktformuläret.

Kompetens och arbetskraft

I samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi dig som företagare en digital tjänst som hjälper dig att hitta det lämpligaste sättet att rekrytera och hitta rätt kompetens till din verksamhet.

Nedan hittar du information och länkar som kan vara till hjälp för att komma igång med ett nytt företag eller för att driva ett befintligt företag.

Nyföretagarcentrum

För rådgivning kring vilken företagsform som passar din verksamhet bäst, budget, lönsamhetsberäkningar med mera kan du vända dig till Nyföretagarcentrum. Nyföretagarcentrums rådgivning är kostnadsfri för dig som vill starta eget, och ditt ärende behandlas konfidentiellt. Nyföretagarcentrum kan hjälpa dig hela vägen från idé till företag.

Nyföretagarcenrum kan hänvisa dig vidare till banker och redovisningsfirmor. Den första kontakten är gratis. Nyföretagarcentrum är inte en del av organisationen Sölvesborgs kommun, men kommunen har ett tätt samarbete med dem och stödjer deras arbete på flera olika sätt. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rådgivning och stöd

Almi erbjuder finansiering och rådgivning både till dig som ligger i startgroparna för att bli företagare och till dig som nyligen kommit igång. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Verksamt

Verksamt är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta företag eller för dig som redan driver och vill utveckla ditt företag. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Övriga frågor

Du är alltid varmt välkommen att kontakta Sölvesborgs Näringslivskontor när det gäller näringslivsfrågor. Vi är organiserade direkt under kommunstyrelsen men vårt arbete är övergripande. Vi är näringslivets väg in i den kommunala förvaltningen. Ta gärna kontakt med oss så hittar vi en tid för samtal.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Näringsliv och arbete