Sölvesborgs kommun

Hjälp i hemmet

Jimmy från fixartjänsten skruvar upp en hatthylla.

Fixartjänsten är en form av vaktmästarhjälp för hushållsnära sysslor

Vi i Sölvesborgs kommun vill att du ska ha möjlighet att bo hemma så länge som du vill och har möjlighet. För att du ska känna dig trygg i din vardag erbjuder kommunen olika tjänster och hjälpmedel, för att du ska kunna bo kvar hemma.

Fixartjänst

Fixartjänsten är en form av vaktmästarhjälp för hushållsnära sysslor för pensionärer och personer med funktionshinder i eget boende inom Sölvesborgs kommun (gäller ej fritidsboende). Fixartjänsten bistår med hjälp som inte ingår i hemtjänstinsatser.

Arbetsuppgifterna ska kunna utföras av en person. Till exempel byte av glödlampor, proppar och batterier, lufta element, sätta upp tavlor, rullgardiner och hyllor, sätta upp och ta ner gardiner, hämta och lämna saker på vind, källare eller skåp, flytta mindre möbler och trädgårdsmöbler, smörja lås, dörrar mm, fästa sladdar och halksäkra mattor. Fixartjänsten hjälper även till med små datajobb som t ex att installera modem, koppla in datorer och hjälp med felsökning.

Var och en tillhandahåller eventuellt material. Fixartjänsten är endast utrustad med verktygslåda inklusive vanliga spikar och skruvar.Insatsen är avgiftsfri.
Ansök om hjälpen på telefonnummer 0456-81 60 20, telefontid måndag-fredag 08.00-09.00

Biståndsbedömda insatser

Genom att ansöka om hjälp i hemmet kan du få stöttning med att ta hand om tvätt, städ, matinköp och personlig vård. Du kan även få ett trygghetslarm för att känna dig extra säker om en olycka skulle inträffa. Det är fullt möjligt att få hjälp i hemmet under dagtid, kvällar och nätter. Hjälp som du kan få är individuellt prövad och anpassad efter dina specifika behov.

För mer information om vilka hjälpmedel och tjänster som du kan erbjudas, samt för att ansöka kontaktar du din biståndshandläggare. Denna kontakt tar du även om du önskar söka förändring av ett befintligt biståndsbeslut. Biståndshandläggarna är uppdelade områdesvis och du hittar information om vilken som har hand om ditt område under kontaktuppgifter Öppnas i nytt fönster..

Om din ansökan blir beviljad specificerar biståndshandläggaren vilka insatser och i vilken omfattning du kommer att få stöd och hjälp.
Om din ansökan inte blir beviljad, kan du överklaga. Du får då en så kallad besvärshänvisning tillsammans med ditt beslut. En besvärshänvisning talar om hur du ska göra och du kan fritt skriva vad du tycker är fel i beslutet och varför du tycker att du ska beviljas det stöd som du ansökt om.

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Omsorg och stöd